«ΕΠΙΣΠΕΥΔΩ»- Θα συνεχισθεί και στην Κομοτηνή η δράση ευαισθητοποίησης παιδιών και εκπαιδευτικών για την επιληψία

21 Ιανουαρίου 201908:54

Την Παρασκευή,18/01/19, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη σειρά παρουσιάσεων του προγράμματος Ευαισθητοποίησης του Συλλόγου Φίλων και Ασθενών με Επιληψία ” Επισπεύδω”.

Προσκεκλημένοι ήταν τα παιδιά τριών τμημάτων, που φοιτούν στην Δ δημοτικού, σχολείου της περιοχής της Αλεξανδρούπολης. Οι μαθητές παρακολούθησαν οπτικοακουστικό υλικό σχετικό με την Επιληψία, και συμμετείχαν μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες.

Σκοπός του προγράμματος είναι η διάδοσή της σωστής γνώσης σχετικά με την επιληψία και η ευαισθητοποίηση των παιδιών τόσο στην αναγνώριση όσο στη διαχείριση ανάλογων επεισοδίων. Η κατάρριψη του μύθου για την Επιληψία είναι πρωταρχικό μέλημα του συλλόγου και η προσέγγιση παιδιών και εκπαιδευτικών είναι υψίστης σημασίας προς την εκπλήρωση του στόχου τούτου.

Η εκπαιδευτική δράση διεκπεραιωθηκε από την Πρόεδρο του Συλλόγου και Ομότιμη Καθηγήτρια Νευρολογίας, ΔΠΘ, Πιπερίδου Χαριτωμένη, τη Γεν.Γραμματέα του Συλλόγου και Εργοθεραπεύτρια της νευρολογικής κλινικής Βλοτινού Πηνελόπη, μέλη του Συλλόγου και εξαίρετους εθελοντές που πήραν μέρος στην εκπαίδευση.

Αντίστοιχες δράσεις αναμένεται να ακολουθήσουν και σε άλλα σχολεία της περιοχής της Αλεξανδρουπολης ενώ ήδη έχουν οργανωθεί για το προσεχές διάστημα στην Κομοτηνή από το σύλλογο ” Επισπεύδω”.

Η ενίσχυση ανάλογων δράσεων και η συμμετοχή σε αυτές, διαρρηγνύει προκαταλήψεις και φόβους ετών σχετικων με την επιληψία και ουσιαστικά προάγει την τεκμηριωμένη και επιστημονική γνώση επί των νευρολογικών νόσων.

Αρθρογράφος