Επεισόδιο στο hotspot Θήβας – Νεκρό 6χρονο αγοράκι (video)

24 Φεβρουαρίου 202107:59

Κάτω από άγνωστες συνθήκες ξέσπασε μια πυρκαγιά εντός του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στη Θήβα, σε κοντέινερ περίπου στις 21:00 μ.μ. Οι πρόσφυγες θεωρώντας πως η πυροσβεστική άργησε να φτάσει στο σημείο έσπασαν το παρμπρίζ ενός πυροσβεστικού οχήματος και αποπειράθηκαν να κλείσουν τον δρόμο της παλιάς εθνικής οδού που βρίσκεται μπροστά από τη δομή όμως δεν τα κατάφεραν.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, τουλάχιστον έξι περιπολικά και δεκάδες αστυνομικοί καθώς και 4 πυροσβεστικά οχήματα αλλά και το ΕΚΑΒ. Οι αστυνομικοί φαίνεται πως έπεισαν τους πρόσφυγες να φύγουν από τον δρόμο και να μπουν ξανά στο Κέντρο Φιλοξενίας, ενώ φαίνεται πως τραυματίστηκε από τη φωτιά και ένα παιδί, το οποίο το κουβαλούσαν πρόσφυγες στα χέρια τους μέχρι που έφτασε το ΕΚΑΒ.

Toασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  παρέλαβε το άτυχο αγοράκι του οποίου διαπιστώθηκε ο θάνατος στο νοσοκομείο.. Δεν είναι γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς. Αυτοψία στο κοντέινερ κάνει η πυροσβεστική μαζί με την συνοδεία αστυνομικών. Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 8 πυροσβέστες και 4 οχήματα. Φαίνεται πως πρόσφυγες της δομής εντόπισαν το 6χρονο αγοράκι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση όπου και το μετέφεραν σε συνέχεια σε άλλο κοντέινερ από όπου το παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια το μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας.

H πυροσβεστική αναφέρει: «Οι πυροσβεστικές δυνάμεις απωθήθηκαν κατά την προσέγγισή της για κατάσβεση πυρκαγιάς στη Δομή προσωρινής υποδοχής προσφύγων, στη θέση Χαραϊντίνι Θήβας Βοιωτίας. Στην συνέχεια με την συνδρομή της ΕΛΑΣ πραγματοποιήθηκε η κατάσβεση σε κτήριο ενώ ήδη είχε ανασυρθεί από τους φιλοξενούμενους ένα μικρό αγόρι χωρίς τις αισθήσεις του. Επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα»

Αρθρογράφος