Επίσκεψη ελληνικής αντιπροσωπείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στην Κωνσταντινούπολη

30 Νοεμβρίου 202119:59

Με αφορμή τη Θρονική Εορτή του Πατριαρχείου και στη μνήμη του Ιδρυτή και Προστάτη του, Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, καθώς και τη συμπλήρωση 30 χρόνων πατριαρχίας της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, οι βουλευτές κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο., Αθανάσιος Δαβάκης, Σταύρος Κελέτσης, Ανδρέας Μιχαηλίδης και Ιωάννης Σαρακιώτης, μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Δ.Σ.Ο., πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Κωνσταντινούπολη από 27 έως 30 Νοεμβρίου 2021.

Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική αντιπροσωπεία μετέβη στη Χάλκη, στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Θεολογικής Σχολής όπου είχε συνάντηση με τον Ηγούμενο της Μονής, Επίσκοπο Αραβισσού, κ. Κασσιανό, έγινε δεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ενώ παρέστη στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Αποστόλου Ανδρέα.

Στο περιθώριο των ανωτέρω, οι εν λόγω βουλευτές είχαν επαφές με τον πρώην Πρόεδρο του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ) και νυν Πρόεδρο της Κοινότητας Παναγίας Κουμαριώτισσας Νεοχωρίου, ‘Άρχοντα χαρτοφύλακα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κ. Λάκη Βίγκα, τον Διευθυντή της ομογενειακής εφημερίδας «Απογευματινή», κ. Μιχάλη-Μηνά Βασιλειάδη, ενώ παρέστησαν στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής των Βρετανών εικαστικών Doug Patterson & Tim Vyner με τίτλο «Εικαστικά ταξίδια στο ‘Άγιον ‘Όρος» που συνδιοργανώνει η Αγιορείτικη Εστία της Θεσσαλονίκης και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη.

Αρθρογράφος