almalibre

Επαναλειτούργησε το θερινό σινεμά Κομοτηνής χάρη σε πρωτοβουλία του “Alma Libre”

29 Ιουλίου 201118:45

almalibreΟ πολιτιστικός σύλλογος Κομοτηνής «Alma Libre» έδωσε για πέντε ημέρες ξανά «ζωή» στο θερινό κινηματογράφο της Κομοτηνής. Χάρη σε εθελοντική πρωτοβουλία του συλλόγου διοργανώθηκε τετραήμερο αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο με σκοπό την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης.

Μια σημαντική και αξιόλογη προσπάθεια από νέους ανθρώπους με γερά αντανακλαστικά καθώς μέσω της κίνησής τους απέδειξαν ότι όταν υπάρχει ενδιαφέρον και θέληση ακόμη και η διασκέδαση μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί και μέσω της βοήθειας κάποιων ανθρώπων που έχουν ανάγκες.

Η πρωτοβουλία τους έτυχε θερμής ανταπόκρισης και γέμισε ξανά ,μετά από τέσσερα χρόνια που παρέμενε κλειστός, τον μοναδικό θερινό κινηματογράφο της πόλης. Όπως δήλωσε στο komotinipress ο Καρανικολούδης Γιώργος, εκ των μελών του συλλόγου «η προσπάθειά μας έχει πάει πολύ καλά και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Χαιρόμαστε γιατί έστω για μια εβδόμαδα μπορέσαμε να λειτουργήσουμε και τον θερινό κινηματογράφο και ίσως είναι μια αφορμή για να μπορέσει να λειτουργήσει και μετά. Ο σύλλογος Alma Libre ασχολείται με τους λατινοαμερικάνικους χορούς και θέλησε να κάνει ένα βήμα παρακάτω ώστε να γνωρίσουμε και την κουλτούρα της Λατινικής Αμερικής μέσα από τις ταινίες, τις οποίες μας παραχώρησαν η πρεσβεία της Ισπανίας ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτή η εκδήλωση».

Από την πλευρά της η Άρτεμις Τσολάκη, αντιπρόεδρος του συλλόγου, μιλώντας για τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της πρωτοβουλίας του συλλόγου τόνισε ότι «αυτό γίνεται για την ενίσχυση των παιδικών χωριών SOS Θράκης γιατί θεωρήσαμε ότι είναι πολύ χρήσιμο εφόσον μπήκαμε στη διαδικασία να κάνουμε μια τέτοια εκδήλωση να προσφέρουμε τη βοήθειά μας και σ’ έναν καλό σκοπό».

Στον χώρο υπήρχε κουτί ενίσχυσης για τις ανάγκες του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης αλλά και σημείο συλλογής υλικών προσφορών για την κάλυψη άμεσων αναγκών του χωριού σε Χαρτικά, απορρυπαντικά, ζάχαρη και λάδι αλλά ακόμα και επιτραπέζια και μεγάλα παζλ.

«Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική, αφού και το κουτί του συλλόγου για τα παιδικά χωριά γέμισε από συνεισφορές πολιτών ενώ αρκετοί στήριξαν την προσπάθεια με υλική συμπαράσταση» υπογράμμισε η Άρτεμις Τσολάκη.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καρανικολούδης επισήμανε πως «η βοήθεια μας θέλουμε να είναι υλική και όχι χρηματική κι έτσι με βάση τις ανάγκες που έχουν και μας έχει ενημερώσει και το προσωπικό στα παιδικά χωριά, θα μπούμε στη διαδικασία με τα χρήματα που συγκεντρώσαμε να αγοράσουμε κάποια είδη πρώτης ανάγκης είτε για τον εξοπλισμό κάποιων σπιτιών στα παιδικά χωριά στην Αλεξανδρούπολη είτε στο κέντρο υποστήριξης που σχεδιάζεται να λειτουργήσει στην Κομοτηνή».

Αναφερόμενη η Άρτεμις Τσολάκη για Το Κέντρο Ημέρας που σχεδιάζεται να γίνει στην πόλη της Κομοτηνής ανέφερε πως «είναι μια δωρεά ενός συμπολίτη μας και γίνεται μια προσπάθεια ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του. Είναι δύσκολο να λειτουργήσει από τη μια μέρα στην άλλη κυρίως όταν δεν στηρίζεται σε τοπικούς φορείς ή σε χρήματα του δημοσίου αλλά είναι κι αυτή μια εθελοντική προσπάθεια». Δεν παρέλειψε να τονίσει την έννοια της εθελοντικής προσφοράς καθώς όπως τόνισε «όλα αυτά που διοργανώσαμε στηρίζονται στην εθελοντική βοήθεια όλων των μελών γιατί δε θα γινόταν τίποτα από όλα αυτά εάν δεν υπήρχε η διάθεση από τα μέλη να στήνουν, να ξεστήνουν, να φτιάχνουν τα πράγματα για να μπορούμε να απολαμβάνουμε όλοι».

Η ίδια δεν παρέλεψε να αναφέρει πως στην προσπάθεια αυτή βοήθησε ο Δήμος Κομοτηνής που φρόντισε στο να γίνει προσβάσιμος ο χώρος καθώς είχε εγκαταληφθεί.

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με μια υπαίθρια milonga στον χώρο του θερινού κινηματογράφου, όπου μέλη του συλλόγου θα χορέψουν στους ήχους του tango.

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Alma Libre»

Ο πολιτιστικός σύλλογος Alma Libre έχει έδρα την Κομοτηνή και αποτελείται από άτομα όλων των ηλικιών που αγαπούν τη Salsa, to Tango Argentino και άλλους χορούς της Λατινικής Αμερικής.

Λειτουργεί μη κερδοσκοπικά με στόχο να προσφέρει στα μέλη του έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης που βασίζεται στην κοινωνική επαφή μέσω του χορού.

Ο σύλλογος απαριθμεί περισσότερα από 200 άτομα.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τον σύλλογο μέσω του site www.alma-libre.net

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Καλπάνης

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr