apergia2

ΕΝΙΔΥΚ: Κάλεσμα σε απεργία την 21/9

18 Σεπτεμβρίου 202308:50

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στηΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ21/9 στις 11π.μ., στην κ. πλατεία Κομοτηνής

  • Ξεσηκωμός ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο
  • Αγώνας για την προστασία της ζωής μας και του περιβάλλοντος

Την ώρα που στην Ροδόπη,τον Έβρο καισε άλλες περιοχές της χωράς μετράμε ακόμα τις καταστροφές από τις μεγάλες πυρκαγιές καιστη Θεσσαλία μετράμε ακόμα νεκρούς και χωριά θαμμένα στη λάσπη.Την ώρα που ο χειμώνας είναι μπροστά μας και νιώθουμε ανοχύρωτοι μπροστά σε πλημμύρες και σε άλλες καταστροφές. Την ώρα που η φτώχεια και η ακρίβεια μας θερίζει…

…η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ώρο!Μπροστά στη λαχτάρα της να υλοποιήσει γρήγορα το αντιλαϊκό της έργο για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, δεν υπολογίζει ούτε τις ανθρώπινες ζωές, ούτε τον πόνο και τη δυστυχία που έχει πνίξει τη χώρας μας.

Το νέο τερατούργημα – νομοσχέδιο νομιμοποιεί τις 13 ώρες δουλειά την ήμερα – 78 ώρες την εβδομάδατις συμβάσεις μηδενικών όρων, τις συμβάσεις “κατά παραγγελία”, την 6ήμερη εργασία.  Απογειώνει την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις και νομοθετεί όρους σύγχρονης σκλαβιάς.

Είναι εξοργιστικό να μας παρουσιάζει η κυβέρνηση ως δικαίωμα και επιλογή μας τις 13 ώρες δουλειάς την ήμερα σε περισσότερους από ένα εργοδότη.Ποιος ευθύνεται που ένας εργαζόμενος σήμερα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με έναν μισθό και χρειάζεται να δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ;

Είναι προκλητικό να μας λέει η κυβέρνηση ότι η δουλειά όποτε, όπως και όσο θέλει η εργοδοσία είναι πραγματικότητα και με το νομοσχέδιο την νομιμοποιεί για να “προστατεύσει” τους εργαζόμενους και να πατάξει την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.

Η εργοδοτικήασυδοσία που βιώνουμε καθημερινά,συνεχώς δυναμώνει από τους δεκάδες αντεργατικούς νόμους και της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων. 

Και επειδή ο μεσαίωνας που θέλουν να επιβάλουν απαιτεί και  σιγή νεκροταφείου,  το νομοσχέδιο ποινικοποιεί παραπέρα την απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, με επιβολή  προστίμων και ποινή φυλάκισης σε όσους εργαζόμενους περιφρουρούν το δικαίωμά τους στην απεργία, αντιμετωπίζοντάς τους ως εγκληματίες και προσάπτοντάς τους άσκηση «ψυχολογικής πίεσης» σε περίπτωση που εμποδίσουν τους απεργοσπάστες να εισέλθουν στο χώρο δουλειάς.

Δεν ανεχόμαστε να καιγόμαστε το καλοκαίρι
και να πνιγόμαστε το χειμώνα!
Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι!

Η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής για την οποία διαχρονικά ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, επιχειρηματικοί όμιλοι, μόνο τα τελευταία χρόνια έχει γεννήσει τεράστιες καταστροφές όπωςστη Θράκη, τα Τέμπη, τη Θεσσαλία, νεκρούς και σακατεμένους στους χώρους δουλειάς, φτώχεια και ακρίβεια που κατατρώει τις ζωές μας.

Είναι πολύ γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα περάσει το νέο τους έγκλημα. Οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους και όλο το λαό δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, όπως αποδείξαμεαπό την πρώτη στιγμή των πυρκαγιών στα μέτωπα της  φωτιάς.  Μαζί με το δυνάμωμα της αλληλεγγύης στους πληγέντες από τις φωτιές και τις πλημμύρες, οργανώνουμε την αντίσταση μας:

  • Για να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης
  • Για σταθερή και μόνιμη εργασία, με Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, με 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο
  • Για 100% αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες
  • Για μέτρα και έργα προστασίας της ζωής, της περιουσίας του λαού και του περιβάλλοντος.

 

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ21/9 στις 11π.μ., στην κ. πλατεία Κομοτηνής

Αρθρογράφος