Ν. Τσαλικίδης: Να ενταχθεί και η Π.Ε. Ροδόπης στο μέτρο του ΥΠΟΙΚ για τις θεομηνιόπληκτες περιοχές

14 Αυγούστου 201908:02

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο της Π.Ε. Ροδόπης “Οι συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τη Ροδόπη, την 10η Ιουλίου, είναι εξαιρετικά δυσμενείς και επιβαρύνουν ιδιαίτερα την τοπική κοινωνική και οικονομική ζωή στην περιοχή μας. Με στόχο την ανακούφιση των πληγέντων, ζητήσαμε τη χορήγηση παράτασης και αναστολής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τις ΔΟΥ, για τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης που επλήγησαν από τη θεομηνία της 10ης Ιουλίου, με επιστολή προς τον Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο. Έχουμε τη διαβεβαίωση ότι δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες προκειμένου να υπαχθεί κι η ΠΕ Ροδόπης στο ευνοϊκό μέτρο, προς όφελος των πληγέντων συμπολιτών μας”

Η παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τις ΔΟΥ για την ΠΕ Ροδόπης έχει σταλεί για δημοσίευση στο ΦΕΚ (με ΚΑΔ 40874) και παρακολουθείται έσω της ιστοσελίδας του εθνικού τυπογραφείου

Να υπενθυμίσουμε ότι από τις 30/7/2019 είχε δημοσιευθεί η απόφαση που προέβλεπε την “Παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών προς τις ΔΟΥ σε δήμους που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές” για άλλες περιοχές πλην Ροδόπης!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα, 30 Ιουλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών προς τις ΔΟΥ σε δήμους που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές».

Με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, προβλέπεται η παράταση και η αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τις ΔΟΥ μέχρι τις 10-1-2020, στους δήμους που επλήγησαν από τις μεγάλες φυσικές καταστροφές.

Πρόκειται για τους δήμους Πολυγύρου, Νέας Προποντίδας, Σιθωνίας, Κασσάνδρας και Αριστοτέλη της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τους δήμους Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας, της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Είναι μια οφειλόμενη και αυτονόητη ρύθμιση για τις συγκεκριμένες περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις φυσικές καταστροφές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή των συγκεκριμένων περιοχών.

Αρθρογράφος