“Εν κρυπτώ” δόθηκε η συναυλία της Χορωδίας των Πολιτισμών της Αντιόχειας στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

3 Δεκεμβρίου 201913:31

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η Χορωδία των Πολιτισμών της Αντιόχειας είναι γνωστή στο ελληνικό φιλόμουσο (και όχι μόνον)κοινό ενώ ως γνωστόν οι παραστάσεις της ανά τον κόσμο υποστηρίζονται από τους μηχανισμούς που προωθούν την τουρκική πολιτιστική διπλωματία.

Η Χορωδία των Πολιτισμών της Αντιόχειας δημιουργήθηκε το 2007 στην Αντιόχεια, με αρχικό δυναμικό 130 μελών κάθε ηλικίας και διαφορετικών επαγγελμάτων (από 18-78 ετών) “ενώνοντας τις φωνές τους για να τραγουδούν την ειρήνη” αφού ανήκουν σε 7 διαφορετικά δόγματα από τις 3 μεγάλες θρησκείες.

Από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θεατών που βρίσκονταν εντός της αιθούσης αλλά και από δημοσιεύματα του τουρκόφωνου τύπου εντός κι εκτός Ελλάδας μάθαμε ότι “στη Δυτική Θράκη και την Κομοτηνή η Χορωδία των Πολιτισμών έδωσε συναυλία την 1 Δεκεμβρίου 2019 στο Μουσικό Παλάτι/Μέγαρο της Κομοτηνής με την συμβολή και της γνωστής καλλιτέχνιδος Seren Serengil”.

Antakya Medeniyetler Korosu…Χορωδία Πολιτισμών Αντάκγια…Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Gepostet von Cetin Mandaci am Sonntag, 1. Dezember 2019

Αξιοσημείωτη η παρατήρηση ότι αν και φορέας συνδιοργάνωσης ήταν η ΠΑΜΘ, ωστόσο ούτε το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας ούτε ο οργανισμός που διαχειρίζεται τα του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής δεν ενημέρωσαν μέσα ενημέρωσης και κοινό της Κομοτηνής.

Το γεγονός ότι ΚΑΙ ένα καλλιτεχνικό γεγονός όπως είναι μία συναυλία χορωδίας διεθνούς φήμης μετατρέπεται σε μία τουρκοεκδήλωση που καταλήγει σε μονομερή προβολή συμμετεχόντων και συνδιοργανωτών και μάλιστα σε περίοδο έντονης πολιτικής και διπλωματικής κινητικότητας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Το κυριότερο όμως είναι ότι διαμορφώνεται στον τοπικό πληθυσμό η αίσθηση ότι υπάρχουν παράλληλοι κόσμοι με παράλληλες συμπεριφορές και κουλτούρες στον ίδιο γεωγραφικό χώρο όπου το κύριο στοιχείο είναι η συνύπαρξη και η συμβίωση, επιτρέποντας στην τουρκική προπαγάνδα να δημιουργεί εντυπώσεις εκεί που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν!

Αρθρογράφος