Έλενα Ράπτη: Σημαντικός ο ρόλος της γυναίκας στην πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

18 Μαρτίου 202110:33

Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, συμμετείχε, ως προσκεκλημένη ομιλήτρια, στη διαδικτυακή ημερίδα του Δήμου Τρίπολης και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, με θέμα: «Ο ρόλος της γυναίκας σήμερα».

Μίλησε για το ρόλο της γυναίκας στη πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και έκανε μια συνοπτική  παρουσίαση της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Στη συνέχεια, παρουσίασε τα εργαλεία ενημέρωσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και τις ιστορίες κινουμένων σχεδίων που υλοποιήθηκαν με προσωπική της πρωτοβουλία και με τη συμμετοχή πολλών συντελεστών.

Αναφέρθηκε στην αξία της ενημέρωσης των παιδιών και στους απλοποιημένους κανόνες αυτοπροστασίας τους, όπως «ο Κανόνας του Εσώρουχου», η αναγνώριση του είδους των αγγιγμάτων και των μυστικών.

Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της καλής σχέσης των γονέων με τα παιδιά, ώστε εκείνα να μπορούν να αποκαλύψουν κακοποιητικές συμπεριφορές.

 Επίσης, αναφέρθηκε στις συνεργασίες που έχει υλοποιήσει η καμπάνια με θεσμικούς φορείς, όπως με τις Περιφέρειες, τις δομές φιλοξενίας προσφύγων, τον ΣΕΓΑΣ, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την Εκκλησία της Ελλάδος και μίλησε για τις πολλές δράσεις που υλοποιούνται σε όλη τη χώρα, πλέον και διαδικτυακά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός πριν λίγες ημέρες από το βήμα της Βουλής και έκλεισε την ομιλία της με το βίντεο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την σεξουαλική παρενόχληση

-Μπορείτε να δείτε την εκδήλωση στο link:

https://www.facebook.com/watch/?v=246300027156665

Αρθρογράφος