Έλενα Ράπτη: «Με τη νέα σχολική χρόνια, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση εντάσσεται στο νέο αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας»

22 Ιουλίου 202107:40

Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξή της στο speaknews, στην ερώτηση «Ποια είναι η θέση σας για την διδασκαλία του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία;»  ανέφερε:

«Ήμουν πάντοτε υπέρ αυτής της επιλογής. Θεωρώ πως πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα και θα πρέπει το σχολείο να συμμετάσχει στη ενημέρωση της μαθητικής κοινότητας, αντί να περιορίζεται η ενημέρωση σε συμβουλές συνομηλίκων και σε αμφιλεγόμενες θεωρίες και αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Ήδη δύο εκπαιδευτικά προγράμματα της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για τον «Κανόνα του Εσώρουχου» έχουν λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και διδάσκονται τόσο πιλοτικά, όσο και στο αναλυτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης (τον Σεπτέμβριο). Με τη νέα σχολική χρονιά, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση εντάσσεται στο νέο αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και θα διδάσκεται σε όλα τα σχολεία. Αυτό σηματοδοτεί το ξεκάθαρο και έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για ενίσχυση των πρωτοβουλιών ενημέρωσης σε αυτόν το τομέα».

Αρθρογράφος