ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2022: Εικόνα εγκατάλειψης στο Αρχοντικό Σκουτέρη

13 Μαΐου 202214:18

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Είναι γνωστόν ότι ο πέμπτος Δήμαρχος Κομοτηνής με ρίζα καταγωγής από την Ήπειρο, είναι ο κ. Γιάννης Γκαράνης, που καλείται να φανεί άξιος συνεχιστής των  Απ. Σούζου, Νικ. Ζωΐδή, Δημ. Μπλέτσα και του μέντορά του Γιώργου Πετρίδη.

Προσφάτως, άλλωστε, στα πλαίσια των Ελευθερίων Θράκης στην Κομοτηή πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα “Ηπειρώτες και εκ Λαϊστης στη Ροδόπη” την οποία διοργάνωσε η  Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), τιμώντας έτσι τους Ηπειρώτες που συνέβαλλαν αποφασιστικά στην ενίσχυση της πολιτισμικής, πολιτικής και οικονομικής ταυτότητας του τόπου.

Μπορεί σήμερα, 13/5/2022, παραμονή της επετείου της Απελευθερώσεως της Κομοτηνής το επιτελείο του Δημάρχου να χαίρεται με αεροφωτογραφία από την χθεσινή συναυλία της κ. Ελ. Αρβανιτάκη , αλλά σίγουρα δεν βλέπουν τα χάλια που έχει το ιστορικό αρχοντικό της Οικογένειας Σκουτέρη με τον κήπο του αρχοντικού να βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Θρακικό Εθνολογικό και Πολιτιστικό Μουσείο Κομοτηνής και Θράκης στεγάζεται στην οικία Σκουτέρη στην οδό Κούλογλου 10 και αποτελεί Δωρεά της Βασιλικής Σκουτέρη – Δίντσογλου προς το Δήμο Κομοτηνής. Η οικογένεια Σκουτέρη εγκαταστάθηκε στην Κομοτηνή ερχόμενη από την Ήπειρο και το σπίτι αυτό αποτέλεσε την κατοικία της οικογένειας μέχρι και το δεύτερο μισό του 20ου αι.

Το πρόβλημα αυτής της Δημοτικής Αρχής, είναι  κατά κύριο λόγο η δοκησισοφία..,  η φαντασιοπληξία της και η μεγαλομανία της που την οδηγούν στην ύβρη και την αλαζονεία.

Καλό θα ήταν να παρέμβει ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Ηπειρωτών Ροδόπης και Πρόεδρος ΔΕΕΠ Ροδόπης κ. Γιάννης Τζαμπάζης

 

 

Αρθρογράφος