Έκρυθμη η κατάσταση στο hot spot της Ριτσώνας – Εκτός δομής 200 αλλοδαποί; (video)

3 Απριλίου 202017:52

Έκρυθμη είναι η κατάσταση με τους χιλιάδες μετανάστες στο hot spot της Ριτσώνας μετά την αποκάλυψη των πρώτων κρουσμάτων κορονοϊού  στην δομή που φιλοξενεί περίπου 3.000 αλλοδαπούς.

Η πληροφορία κυκλοφορούσε απο το πρωϊ στην περιοχή αναφερόταν σε 200 μετανάστες που είτε αποχώρησαν κρυφά απο την δομή στην Ριτσώνα, είτε μεταφέρονταν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας που δεν μπορεί να δεχτεί περιστατικά κορονοϊού.

Αυτή την ώρα σύμφωνα με τον Σκαϊ στην είσοδο της δομής έχει παραταχθεί μία διμοιρία, ενώ υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης προκειμένου να εντοπιστούν τα άτομα που έφυγαν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, είναι πιθανό πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή να μην έχουν καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης ή να πιστεύουν ότι τους λένε ψέμματα.

Μέχρι το πρωί της Πέμπτης (02-04-2020) είχαν ελεγχθεί συνολικά 63 μετανάστες και αν αναλογιστεί κανείς ότι στο hot spot της Ριτσώνας διαμένουν περίπου 2.500 – 3.000 άτομα, ο αριθμός «20» θα φαντάζει πολύ μικρός στο τέλος.

Παράλληλα, όπως αποκαλύφθηκε, πριν διαγνωστεί με κορονοϊό στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» η γυναίκα από το Καμερούν είχε επισκεφθεί (άγνωστο στον αριθμό) και τη γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου Χαλκίδας για εξετάσεις, χωρίς κανένας να υποπτευθεί ότι αυτή η γυναίκα μπορεί να είχε τον φονικό ιό.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι η γυναίκα, χωρίς να ξέρει ότι έχει μολυνθεί, είχε έρθει σε επαφή με πολλά άτομα εντός και εκτός του Νοσοκομείου.

Μάλιστα η εγκυμονούσα δεν θέλησε να γεννήσει στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και ταξίδεψε στην Αθήνα (με άγνωστο μέσο) για να γεννήσει με προγραμματισμένο ραντεβού την περασμένη Πέμπτη, στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Μόλις γέννησε και αφού ήρθε σε επαφή με γιατρούς, εργαζόμενους και άλλες μητέρες, η διοίκηση του νοσοκομείου ειδοποιήθηκε από το hot spot ότι ο σύζυγος της βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Αμέσως την υπέβαλλαν σε τεστ και βρέθηκε επίσης θετική στον κορονοϊό. Αμέσως η γυναίκα μπήκε σε απομόνωση με το μωρό της.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε και η ΠΟΕΔΗΝ, η γυναίκα γέννησε σε τετράκλινο θάλαμο, ειδοποιήθηκε στη συνέχεια το νοσοκομείο ότι νοσεί ο σύζυγός της από κορονοϊό. Ακολούθως 10 άτομα (γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι) μπήκαν σε καραντίνα για 15 μέρες.

Στη δομή της Ριτσώνας έχουν μεταβεί κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Μετανάστευσης, ενώ έχουν δημιουργηθεί χώροι υγειονομικής απομόνωσης για την παραμονή εκεί άλλων κρουσμάτων.

Αρθρογράφος