Έκλεισε (κι επισήμως) η συνοριακή διάβαση Νυμφαίας- Μάκαζα

5 Ιουλίου 202015:10

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις μελών της ομάδας στο facebook ГКПП Маказа – трафик и полезна информация (Makaza/Μακάζα) η συνοριακή διάβαση Νυμφαία-Μάκαζα έκλεισε στις 14.00  την Κυριακή 6 Ιουλίου 2020 όπως είχε προαναγγελθεί.

Το ρεύμα προς Ελλάδα παραμένει κλειστό ενώ επιτρέπεται η είσοδος προς Βουλγαρία. Η είσοδος στην Ελλάδα πλέον για τους τουρίστες μπορεί να γίνει μόνον από τον Προμαχώνα-Κούλατα.

Ενδεικτικά, περισσότεροι από 20.000 πέρασαν χθες στη χώρα μας από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα  με τις ουρές που σχημάτιζαν να φτάνουν τα 12 χμ, ενώ 1.000 Ρουμάνοι πέρασαν σήμερα τα ξημερώματα μέσα σε 4 ώρες.

Σήμερα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα βρέθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με τον πρόεδρο του, Παναγιώτη Αρκουμανέα, να δηλώνει στον ΣΚΑΪ ότι από την ερχόμενη Παρασκευή θα είναι διαθέσιμο το σκανάρισμα του QR code (κωδικών) ώστε εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο μάλιστα θα είναι κι ενισχυμένο, θα μπορεί πάρα πολύ γρήγορα να ελέγχει τους τουρίστες που μπαίνουν στη χώρα μας κι έτσι η όλη διαδικασία θα είναι πολύ πιο σύντομη. Τέλος, σημειώνεται ότι χθες στον Προμαχώνα έγιναν 1.650 τεστ.

 

Αρθρογράφος