Έκλεισαν 11 παράνομοι σύνδεσμοι φιλάθλων- Έλεγχοι σε 18 σε όλη την χώρα

11 Φεβρουαρίου 202214:52

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα». Μιλώντας στον Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου, ο υπουργός αναφέρθηκε στις συλλήψεις για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στις έρευνες της Αστυνομία για τον εντοπισμό ενός ακόμη υπόπτου, στο μήνυμα που στέλνουν οι γονείς τους αδικοχαμένου φοιτητή και στον τρόπο αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Για τις συλλήψεις και τις έρευνες

«Είχαμε πει από την πρώτη ημέρα ότι είναι θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία και για το κράτος δικαίου να συλληφθούν όλοι οι ένοχοι και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη.

Αυτό πράττει η Ελληνική Αστυνομία με πολύ συστηματικό τρόπο, χθες παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. ο Αλβανός που είχε φύγει από τη χώρα την αμέσως επόμενη μέρα από τη δολοφονία του Άλκη. Διαβάζω και για κάποιον μεγάλο που διαφεύγει τη σύλληψη.

Αυτό που θέλω να σας πω είναι, για την Ελληνική Αστυνομία δεν υπάρχει «μικρός και μεγάλος» και ο τελευταίος που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη ελληνική δικαιοσύνη».

Ισχυρό το μήνυμα από τους γονείς του Άλκη

«Αυτό το ανείπωτο δράμα για τους γονείς του Άλκη, αυτό το σοκ για ολόκληρη την Ελλάδα, πιστεύω ότι πρέπει να μας οδηγήσει σε μια ευρύτερη αφύπνιση. Γιατί έφερε ξανά στην επιφάνεια και ανέδειξε σπουδαίες αξίες όπως είναι η αγάπη, η οικογένεια, η συγχώρεση, η ενότητα.

Πιστεύω ότι ιδιαίτερα οι γονείς του Άλκη, έχουν διδάξει αυτές τις αξίες σε όλους μας. Σε όλους εμάς που είμαστε γονείς και στο πρόσωπο αυτού του παιδιού είδαμε τον κίνδυνο να ήταν ένα δικό μας παιδί. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να πάψουμε να βρίσκουμε τέτοιους ανόητους λόγους για αφαιρούμε ζωές».

Έκλεισαν 11 παράνομοι σύνδεσμοι φιλάθλων- Έλεγχοι σε 18 σε όλη την χώρα

«Η Ελληνική Αστυνομία τις τελευταίες 3 – 4 ημέρες έχει επιταχύνει τη δράση της, έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους, κλείνει παράνομους συνδέσμους φιλάθλων που είναι άνδρα χουλιγκανισμού και βιαιοτήτων και εγκληματικότητας αυτά, δεν είναι κάτι άλλο. Έχουν κλείσει 11 τέτοιοι σύνδεσμοι. Σήμερα θα γίνουν 18 έλεγχοι περαιτέρω σε ολόκληρη τη χώρα.

Θέλω να διευκρινίσω κάτι ότι αυτό το τραγικό συμβάν το οποίο μας σημάδεψε όλους, συνέβη και στη Θεσσαλονίκη, θα μπορούσε όμως να συμβεί οπουδήποτε στη χώρα. Θα μπορούσε να συμβεί εδώ στην Αθήνα, σε οποιαδήποτε γειτονιά του Λεκανοπεδίου Αττικής ή και σε κάποια άλλη πόλη, διότι δυστυχώς το φαινόμενο υπάρχει παντού και πρέπει να το ξεριζώσουμε από παντού. Το ποδόσφαιρο είναι μία υπόθεση αθλητισμού, υγείας, ψυχαγωγίας, αγάπης, ενότητας. Δεν μπορεί να είναι άντρο βιαιοτήτων, διακίνησης ναρκωτικών, καλλιέργειας αυριανών δολοφόνων. Δεν επιτρέπεται να πιστεύει κανείς ότι το να διαθέτει χούλιγκαν είναι δύναμη για την ομάδα του. Είναι ντροπή για την ομάδα του. Οι ομάδες μπορούν να κερδίζουν τους αγώνες μέσα στο γήπεδο και να χαίρονται να τις βλέπουν οικογένειες στο γήπεδο και όχι άνθρωποι οι οποίοι ετοιμάζονται να γίνουν δολοφόνοι και μάλιστα από τα 20 τους. Για αυτό έχουμε κάνει ένα κάλεσμα ενότητας και συστράτευσης σε όλους τους παράγοντες να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου».

Αρθρογράφος