Έκκληση του Δήμου Κομοτηνής στους Δημότες για τήρηση του κανονισμού καθαριότητας

13 Απριλίου 201809:03

Ο Δήμος Κομοτηνής μέσω της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Αποκομιδής και Ανακύκλωσης, απευθύνει έκκληση στους Δημότες της πόλης, να εφαρμόζουν τον κανονισμό καθαριότητας, μέχρις ότου ανακτήσει το προσωπικό της η υπηρεσία και αναλάβουν εργασία οι επιτυχόντες του σχετικού διαγωνισμού.

Συγκεκριμένα, από τις 31 Μαρτίου 2018, το προσωπικό της καθαριότητας έχει μείνει στο 1/3 της δύναμής του και οι νεοπροσληφθέντες, αναμένονται να αναλάβουν εργασία, περίπου σε 10 ημέρες, όχι με υπαιτιότητα του Δήμου αλλά της Κεντρικής Διοίκησης.

Το εναπομείναν προσωπικό, όλες αυτές τις μέρες αλλά και τις επόμενες, καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσει καθαρή την πόλη και τους οικισμούς της, πολλές φορές και εκτός ωραρίου και με διπλή βάρδια.

Στα πλαίσια αυτά, η υπηρεσία προγραμματίζει για μία ακόμη φορά, την συνεχή δραστηριοποίησή της και την αποκομιδή των απορριμμάτων αύριο Παρασκευή και το Σάββατο, με διπλοβάρδιες των εναπομεινάντων υπαλλήλων της,  στην πόλη και τους οικισμούς, ώστε να ελαττωθεί κατά το δυνατόν, ο όγκος  των απορριμμάτων στους κάδους.

Για τους παραπάνω λόγους, ο Δήμος Κομοτηνής ζητά για μία ακόμη φορά την κατανόηση των δημοτών του και τη συνεργασία τους ώστε να περάσει το χρονικό διάστημα που θα επανέλθει η κανονικότητα στην Υπηρεσία, χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτό μπορεί να γίνει, ελέγχοντας την απόθεση των απορριμμάτων σε τακτά χρονικά διαστήματα και την τήρηση του κανονισμού καθαριότητας.

Οι πολίτες, θα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 25310 22810 για να διευθετήσουν οποιοδήποτε σχετικό με την καθαριότητα πρόβλημα και είμαστε σίγουροι, ότι από κοινού, θα κρατήσουμε τον Δήμο μας καθαρό, όπως αρμόζει σε μία πολιτισμένη κοινωνία.

 

Αρθρογράφος