Εκδήλωση του Δήμου Κομοτηνής για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών

13 Νοεμβρίου 201911:59

 

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Ο Δήμος Κομοτηνής, στο πλαίσιο της υποστήριξης των γυναικών, λειτουργεί τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και πολλαπλών διακρίσεων, όπου παρέχεται ασφαλής διαμονή και ψυχοκοινωνική στήριξη σε γυναίκες μαζί με τα παιδιά τους, οι οποίοι, έχουν υποστεί κάθε μορφή βίας, σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική, και σε γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν υποστεί πολλαπλές διακρίσεις, όπως γυναίκες άνεργες, μονογονείς, ΑμΕΑ, με στόχο την ενδυνάμωση και την επανένταξή τους στην κοινωνία. Ο Ξενώνας από την αρχή της λειτουργίας του έως και σήμερα έχει φιλοξενήσει 161 άτομα, γυναίκες και παιδιά.

Ενόψει, της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ο Ξενώνας του Δήμου Κομοτηνής, διοργανώνει και συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις που αφορούν τη βία κατά των γυναικών.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, το προσωπικό του Ξενώνα θα βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής από τις 10:00 έως τη 12:00, ενημερώνοντας τους πολίτες και διαθέτοντας έντυπο υλικό για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Ξενώνα.

Την ίδια ημέρα στις 18:00, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής διοργανώνει προβολή της ταινίας «Πίσω Από Κλειστές Πόρτες (‘Une Histoire Banale’)», στον κινηματογράφο ODEONKosmopolis. Η είσοδος θα είναι δωρεάν.

 

 

                                                                   Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Πολιτικών

                                                                                    Μουρτίδης Ιωάννης

Αρθρογράφος