Οι εύκαμπτες οθόνες είναι το μέλλον-Τέρμα στις σπασμένες οθόνες

29 Ιανουαρίου 201718:29

Εδώ και πολλά χρόνια ακούμε για την δημιουργία smartphones με εύκαμπτες οθόνες. Μεγάλοι κατασκευαστές όπως η Samsung, η LG, και η Xiaomi έχουν παρουσιάσει διάφορα concept. Παρουσίασαν ιδέες όπως αναδιπλούμενες οθόνες(Project Valley), καθώς και οθόνες που μπορούν να τυλιχτούν (LG) ενθουσιάζοντας το κοινό τους.

Ωστόσο μέχρι σήμερα, η καλύτερη υλοποίηση πού έχουμε δει σε εύκαμπτη οθόνη, είναι τα smartphones της σειράς Galaxy edge της Samsung. Αν και εντυπωσιακά, σύμφωνα με την Samsung, η κατασκευή κυρτών των οθονών τους τεχνολογίας OLED, κοστίζει περισσότερο, και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς και από την τιμή των αντίστοιχων smartphones.

Η ιαπωνική εταιρία Japan Display INC δημιούργησε μια πλήρως λειτουργική, εύκαμπτη οθόνη τεχνολογίας LCD που χρησιμοποιεί πλαστικό αντί για γυαλί, ώστε να μπορεί να λυγίζει. Σύμφωνα με την JDI, το εύκαμπτο πλαστικό της οθόνης θα μπορεί να την προστατεύει από σπασίματα, σε περίπτωση πτώσης της συσκευής. Και επειδή δεν είναι ακόμα αρκετά ευλύγιστες, ώστε να μπορούν να τυλιχτούν, περιμένουμε να χρησιμοποιηθούν σε συσκευές με στρογγυλεμένες άκρες όπως σε συσκευές της σειράς Galaxy Edge και Galaxy S.

Η εταιρία πρόσθεσε επίσης ότι αυτές οι οθόνες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στα 15Hz αντί για τα 60Hz, επιτρέποντας την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας , σε εφαρμογές που δεν απαιτούν υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης εικόνας.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ή JDI σκοπεύει να ξεκινήσει μαζική παραγωγή κυρτών οθονών το 2018. Επίσης πολλοί είναι και οι κατασκευαστές που σκοπεύουν να τις χρησιμοποιήσουν. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Apple, μιας και ακόμη και σήμερα, H JDI αποτελεί προμηθευτή της.

Μια τέτοια τεχνολογία θα επιφέρει μεγάλη αλλαγή στην έννοια του σημερινού Smartphone. Η κυρτές οθόνες, πέρα από την πρακτικότητα στην καθημερινότητά μας, πιστεύω ότι θα θεωρούνται και ένας νέος παράγοντας στην αντοχή των οθονών, αντάξιο με το Gorilla Glass. Επίσης θα αποφέρει μια γκάμα διαφορετικών σχεδιασμών στα Smartphones, κάνοντας τα πιο ελκυστικά στο καταναλωτικό κοινό.

Πηγή: thenerd.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr