ΕΕΔΥΕ:Κάλεσμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

15 Μαΐου 201820:55

 

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες,

Νέοι και νέες

Σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση καταδίκης της δολοφονικής μηχανής που ονομάζεται Ισραήλ, την Πέμπτη 17-05-2018 στις 07:00 το απόγευμα στο τέλος της Βενιζέλου στο συντριβάνι .

Καταγγέλλουμε με αποτροπιασμό τη χθεσινή δολοφονική επίθεση του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό. Αποτέλεσμα αυτής της θηριωδίας, περισσότεροι από 55 νεκροί και χιλιάδες βαριά τραυματίες (900 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, περίπου 450 από αυτούς από πραγματικές σφαίρες), ανάμεσά τους γυναίκες και εκατοντάδες παιδιά. Μεταξύ των νεκρών άνθρωπος σε αναπηρικό καροτσάκι κι ένα 14χρονο παιδί. Αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας ανέφεραν ότι άλλοι 2.770 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, περίπου 1.360 από αυτούς από πραγματικές σφαίρες.

Σκοπός της συγκέντρωσης είναι να καταδικαστεί η παράνομη απόφαση Τραμπ να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ αναγνωρίζοντάς την στην πράξη ως πρωτεύουσα. Ταυτόχρονα, η αποχώρηση των ΗΠΑ από το πυρηνικό πρόγραμμα και τη συμφωνία με το Ιράν, που έχουν κάνει με πολλές άλλες χώρες, καθώς κι οι συνεχιζόμενες επεμβάσεις και βομβαρδισμοί των Αμερικάνων ενάντια στο λαό της Συρίας, στα πλαίσια του ανταγωνισμού με Ρωσία, Κίνα, άλλες περιφερειακές καπιταλιστικές δυνάμεις, κάνουν τον κίνδυνο γενίκευσης αυτού του ιμπεριαλιστικού πολέμου άμεσο, σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Και όταν αρπάξει φωτιά το σπίτι του γείτονα, γρήγορα θα φτάσει και στο δικό μας σπίτι.

Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον Παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΜΑΗ

ΩΡΑ 07:00 μ.μ.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ

Αρθρογράφος