Δραματικές εξελίξεις: Διάγγελμα Σαμαρά πριν την σύσκεψη των αρχηγών

17 Ιουνίου 201301:36

Τα “ρέστα” του πλέον παίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε ένα ιδιόμορφο παιχνίδι στρατηγικής που μπορεί πλέον πολύ εύκολα να οδηγήσει στις κάλπες. Ο πρωθυπουργός, όπως έγινε γνωστό θα απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό πριν την προγραμματισμένη σύσκεψη των αρχηγών την Δευτέρα το απόγευμα. Ο κ. Σαμαράς θα επιμείνει στην μέχρι τώρα γραμμή του και στους σκληρούς τόνους που επέλεξε εναντίον της ΕΡΤ των εργαζομένων και όσων στηρίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό η σύσκεψη των αρχηγών το απόγευμα της Δευτέρας είναι μείζονος σημασίας. Αν το αδιέξοδο δεν αρθεί τότε οι εκλογές είναι κοντά. Πάντως η καγκελάριος κα Αγγέλα Μέρκελ με διαρροή της στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων στήριξε τον κ. Σαμαρά και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που έχει αποφασίσει η Τρόικα με την κυβέρνηση για να μην υπάρχουν αμφιβολίες περί των προθέσεων των δανειστών.
Για το Μέγαρο Μαξίμου το κλείσιμο της ΕΡΤ εξελίχθηκε σε μητέρα όλων των μαχών προκειμένου να συνεχίσει το πρόγραμμα απολύσεων, συγχωνεύσεων και καταργήσεων στον δημόσιο τομέα. Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα της ΕΡΤ.

Άλλωστε μία υποχώρηση στο σημείο που έφθασαν τα πράγματα θα ήταν ανεπανόρθωτο πλήγμα για το κύρος του και την δυνατότητά του να συνεχίσει να κυβερνά όταν μάλιστα έχει μπροστά του αρκετές ακόμη δύσκολες αποφάσεις λόγω της Τρόικας.

Από τη πλευρά τους οι δύο άλλοι αρχηγοί επιμένουν ότι η αναδιάρθρωση θα πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ εν λειτουργία. Τα πράγματα έφθασαν σε αδιέξοδο όταν οι κ.κ. Βαγγέλης Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης απέρριψαν την συμβιβαστική πρόταση που τους μετέφερε την Παρασκευή ο υπουργός Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης να γίνουν προσλήψεις με συνοπτικές διαδικασίες προκειμένου να αρχίσει να εκπέμπει άμεσα πρόγραμμα το δημόσιο κανάλι.

Οι δύο αρχηγοί είπαν ότι μόνο πλήρη επαναλειτουργία δέχονται μέχρι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για τη νέα Δημόσια Τηλεόραση. Την κατάσταση περιέπλεξε και η απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αν την ζητήσει ο κ. Σαμαράς με αντικείμενο το θέμα της ΕΡΤ.
theinsider.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr