Το δείπνο του Ερντογάν στους αρχηγούς των κρατών θύμιζε επεισόδιο τουρκικής σειράς(photos)

24 Μαΐου 201613:00

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέθεσε χθες, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Συνόδου για την ανθρωπιστική βοήθεια, δείπνο στο ανάκτορο Ντολμάμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη κι ενδεχομένως άφησε άπαντες με το στόμα ανοιχτό- είτε με την επίδειξη δύναμης και πλούτου που προσπάθησε να κάνει είτε με την επίδειξη κιτς που του βγήκε τελείως ανεπιτήδευτα.  

Η υποδοχή των καλεσμένων και μόνο ήταν από μόνη της υπερπαραγωγή, αν όχι κινηματογραφικών προδιαγραφών σίγουρα επιπέδου τηλεοπτικού Σουλεϊμάν, αφού ο Τούρκος Πρόεδρος περίμενε τους ξένους ηγέτες στην είσοδο του παλατιού μαζί την γυναίκα του αλλά και άνδρες της προεδρικής φρουράς ντυμένους με στολές εμπνευσμένες από τους στρατούς των 16 κρατών που ίδρυσαν οι Τούρκοι ανά τους αιώνες.    

Κατά την άφιξή του μέσα στο παλάτι, ο Ερντογάν υπέγραψε την ομαδική φωτογραφία της Συνόδου, μια πρακτική που πρωτοξεκίνησε στην συνάντηση των G-20 στην Αττάλεια. Το πορτρέτο υπέγραψαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν κι ο Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς της Παλαιστίνης.  

Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δεν προσήλθε χθες βράδυ στο δείπνολόγω της πρόσκλησης για συμμετοχή του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Στη Σύνοδο λαμβάνουν  μέρος μόνο αρχηγοί κρατών, και βάσει πρωτοκόλλου δεν μπορεί να παρακαθίσει ουδείς άλλος. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έφτασε χθες στην Κωνσταντινούπολη και ο υπουργός ΕΕ Βολκάν Μποζκίρ τον υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο. Ο Μουσταφά Ακιντζί συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Πηγή: www.lifo.gr 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr