Δείπνο για Ομέρογλου με υποψήφιο του N. Ανδρουλάκη

28 Νοεμβρίου 202211:13

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η από καιρό αναμενόμενη αποχώρηση του Προξένου της Τουρκίας Μουράτ Ομέρογλου από τη Κομοτηνή αποτελεί πλέον και τυπικό γεγονός μετά το αποχαιρετιστήριο δείπνο που παρέθεσαν προς τιμή του τα μέλη της άτυπης Συμβουλευτικής Επιτροπής σε ψητοπωλείο στον οικισμό Θάμνα.

Στη συνέχεια, ο Μουράτ Ομέρογλου προσπάθησε να παρηγορήσει τον στενοχωρημένο κ. Ερντέμ Χουσεΐν σε night club της Κομοτηνής, με τους υπολοίπους της Προξενικής Μειονότητας να ζηλεύουν για την εύνοια που δείχνει στον “μικρό” της παρέας ο στοργικός Μουράτ Ομέρογλου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η “οικογενειακή φωτογραφία” των εκπροσώπων της Προξενικής Μειονότητας η οποία και στέλνει κάποια, πολύ συγκεκριμένα, μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες και αποστολέα την “παρακρατική Σέκτα” που διαχειρίζεται τις υποθέσεις της Θράκης.

Τα μηνύματα αυτά συνοψίζονται στα ακόλουθα σημεία:

  • 1. Η μέχρι σήμερα άτυπη και διακοσμητική Συμβολευτική Επιτροπή απέκτησε έναν πιο ενεργό ρόλο και λειτουργεί ως δίαυλος επιβολής των εντολών που στέλνει η Άγκυρα μέσω του εντεταλμένου Προξένου , κι έχει ως αποστολή να τις υλοποιήσει. Η περίφημη ΑΣΕΤΔΜΘ, λοιπόν, μετατρέπεται σε εκτελεστικό όργανο του Προξενείου σε τοπικό επίπεδο Θράκης.
  • 2. Η σύνθεση της ΑΣΕΤΔΜΘ διευρύνεται, κατά βούληση της “παρακρατικής Σέχτας” της οποία ο εκπρόσωπος-Πρόξενος μπορεί να διαγράφει , να προσθέτει και να προάγει μέλη της ανάλογα με το βαθμό υπακοής και υποταγής στα κελεύσματα του παρακρατικού διευθυντηρίου που στεγάζεται στην “πίσω πόρτα” του κτιρίου της Ιώνων.
  • 3.Η ΑΣΕΤΔΜΘ αναβαθμίζεται λειτουργικά με παρεμβατικό ρόλο που τον συντονίζουν οι εκπρόσωποι των παρακρατικών δομών με ιδιαίτερο τον ρόλο της ΠΕΚΕΜ (ως επιχειρησιακό κέντρο) και την ΤΕΝΚ (ως έδρα) σε συνεννόηση πάντα με τον επιχειρησιακό βραχίονα που είναι ο BTTD και τα παραρτήματα των “Γκρίζων Λύκων”.
  • 4. Η ΑΣΕΤΔΜΘ αναβαθμίζεται ηλικιακά , κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι στην φωτογραφία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ο αγαπημένος του Μουράτ Ομέρογλου, φαρμακοποιός και υποψήφιος δήμαρχος Αρριανών Ερντέμ Χουσεΐν.
  • 5.Η ΑΣΕΤΔΜΘ στη νέα της οργανωτική δομή αποκτά και την συντεταγμένη πολιτική της έκφραση μέσω των δομών του ΚΙΕΦ/DEB, κι αυτό συμβολίζει η παρουσία της χήρας Ισίκ Σαδίκ Αχμέτ που πρέπει να δικαιολογήσει πλέον στην Υψηλή Πύλη τον πλουτισμό της οικογένειάς της στο όνομα του “τουρκικού εθνικισμού” που της άφησε παρακαταθήκη ο αείμνηστος Σαδήκ Αχμέτ.
  • 6. Η κηδεμονευομένη κι ετεροπροσδιοριζόμενη Πρόεδρος του ΚΙΕΦ κ. Τσιγδέμ Ασάφογλου, μετά από εκλογές-παρωδία στην 6η Τακτική Γενική Συνέλευση του Κόμματος με την συμμετοχή 774 μελών του ΚΙΕΦ επανεξελέγη Πρόεδρος του κόμματος που θα πλαισιώνεται από μία Εκτελεστική Επιτροπή 58 μελών.
  • 7.Απουσιάζουν η “αποκάλυψη” του Μουράτ Ομέρογλου, το “παιδί θαύμα” , ο Οζγκιούρ Φερχάτ όπως και ο μετεγγραφείς στις τάξεις του Προξενείου Μπουρχάν Μπαράν, όχι μόνον λόγω της πίεσης που ασκήθηκε από την κοινή γνώμη και τα μέσα ενημέρωσης αλλά ίσως και από το γεγονός ότι δεν αντέχουν οι ίδιοι το συγκρουσιακό κλίμα που έχει προκαλέσει η εν γένει στάση τους.
  • 8. Εντύπωση προκαλεί και η προσπάθεια του κ. Χουσεΐν Ζεϋμπεκ να μην εκτίθεται το τελευταίο καιρό, αλλά προφανώς το Προξενείο έχει αποφασίσει να τους εκθέτει κι αυτοί το ανέχονται αδιαμαρτύρητα. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και με τον παραγκωνισμένο Πρόεδρο ΣΕΜ κ. Χουσεΐν Μπαλτατζή. Δημιουργείται δηλαδή μια τάξη “αρχιευνούχων” των εκπροσώπων της Προξενικής Μειονότητας, και όποιος δεν θέλει να ενταχθεί απορρίπτεται (όπως ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ) ή πρέπει να εξελιχθεί από αποσυνάγωγος σε παράκλητο (όπως ο δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν).
  • 9. Σε αυτή την περίπτωση, η “παρακρατική Σέκτα του Προξενείου” ορίζει αναπληρωματικούς ή νέα δόκιμα μέλη προς αντικατάσταση αλλά και παραδειγματισμό των υπολοίπων ή επιβραβεύει αναβαθμίζοντας κάποιους εξ’αυτών. Η εμφάνιση στην φωτογραφία του Ιμάμ Τζανέρ ή του Ταρκάν Μουλταζά και του Ιμπράμ Αχμέτ εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο.
  • 10. Η “παρακρατική Σέκτα του Προξενείου” με αυτή την φωτογραφια έστειλε ένα άλλο , πολύ σημαντικό μήνυμα, στο ΠΑΣΟΚ και τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη επιβάλλοντας την παρουσία του κ. Ριντβάν Μολλά Ισά στην ΑΣΕΤΔΜΘ ο οποίος με την εμφάνισή του ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ όλες τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με το “δόγμα του πατριωτικού ρεαλισμού” αλλά ταυτόχρονα εκβιάζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σε αυτή την περίπτωση ή ισχύει το αξίωμα “Ο Ανδρουλάκης από την στιγμή που μιλάει με αυτόν μιλάει με προξενείο” ή σχετίζεται με την φημολογία ότι “το Προξενείο μέσω του Ριντβάν Μολλά Ισά είχε οργανώσει συνάντηση του κ. Ανδρουλάκη με παράγοντες της Άγκυρας, όταν ως υποψήφιος αρχηγός τον περασμένο Νοέμβριο, είχε ανέβει στην Ξάνθη. “

Τέλος, επειδή έγινε αναφορά στα αρνητικά δημοσιεύματα που προωθούν “ορισμένοι κύκλοι” οφείλουμε να επισημάνουμε την παρουσία των 15 εκ των 17 διωκτών της Ελεύθερης και Δημοκρατικής Σκέψης στην Θράκη που υπέγραψαν το κείμενο που τους έδωσε ο Μουράτ Ομέρογλου χωρίς καν να το διαβάσουν. Οι 17 για αυτόν τον λόγο εγκαλούνται από τον υπογράφοντα με την κατατεθείσα από 12-10-2022 έγκληση για τα ποινικά αδικήματα της εξύβρισης, της δυσφήμησης, της συκοφαντικής δυσφήμησης, της απειλής και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια (άρθρα 361, 362, 363, 333 παρ. 1 του Π.Κ. και 184 παρ. 1 Π.Κ.)

Όσο για τον Μουράτ Ομέρογλου, να είναι σίγουρος ότι θα καταβληθεί ιδιαίτερη μέριμνα ν’αναδειχθεί ο ρόλος του και η θητεία του στην Κομοτηνή και θα καταλάβει μία ιδιαίτερη θέση στην διπλωματική ιστορία των δύο Χωρών.

Gule Gule Sahin Omeroglu

Το ερώτημα παραμένει: Murat Ömeroğlu ‘resmiçizgidışında’ hareketediyor – Acaba FETÖ mü Teşkilât mı?

Ο Μουράτ Ομέρογλου κινείται “εκτός επίσημης γραμμής” – Μήπως είναι FETÖ ή Teşkilat ;

Αρθρογράφος