Δήμαρχος Ιάσμου προς ΥπΑΑΤ Σπ. Λιβανό: Να στηρίξουμε τον πραγματικό αγρότη, όχι τον άεργο αγρότη

31 Ιουλίου 202110:07

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του ΥπΑΑΤ κ. Σπήλιου Λιβανού όπου και παρουσιάσθηκε η νέα ΚΑΠ κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια , ενδιαφέρον παρουσίασε η παρέμβαση του Δημάρχου Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν.

Όπως έχουμε και στο παρελθόν επισημάνει από το  Komotinipress, ο Δήμος Ιάσμου επικροτεί δράσεις για την αγροτική ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώθηκε η μίσθωση 110 στρ. δημοτικής έκτασης στην εταιρεία “BLUEFARM”, με ετήσιο μίσθωμα 5.500 € και με μισθωτική διάρκεια τα 20 έτη.

Σε παλαιότερη αναφορά μας έχουμε επικεντρωθεί στο μύρτιλο και στις νέες εναλλακτικές καλλιέργειες που προωθεί στην περιοχή μας και ο  Λεβέντ Σαδίκ στα πλαίσια του νέου αφηγήματος της επιχειρηματικής δραστηριότητάς του στην Θράκη.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν,όπως ήταν αναμενόμενο κατέθεσε σειρά προτάσεων και αιτημάτων προς τον ΥπΑΑΤ για την στήριξη των καλλιεργειών κερασιού, βάμβακος, καπνού, μύρτιλου και σπαραγγιών.

“Στηρίξτε τον πραγματικό αγρότη, όχι τον άεργο αγρότη” τόνισε σε μία αποστροφή του λόγου του προτρέποντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να επανεξετάσει το θέμα των συνεταιρισμών οι οποίοι παρουσιάζουν αρκετά προβλήματα και να στηρίξει τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες.

“Να καταστήσουμε το μύρτιλο brandname της περιοχής” τόνισε ο κ. Οντέρ Μουμίν και παρουσίασε το όραμά για την καλλιέργεια 500 στρεμμάτων καλλιέργειας μυρτίλου (την μεγαλύτερη έκταση πανελλαδικά) ενώ μέχρι σήμερα καλλιεργούνται 180 στρέμματα στον Ίασμο.

Χωρίς να παραλείψει ν’αναφερθεί στις μεγάλες σχολές αγροτικής ανάπτυξης των Ευρυπίδη Στυλιανίδη και Ιλχά Αχμέτ ο κ. Οντέρ Μουμίν διαβεβαίωσε τον ΥπΑΑΤ κ.Σπήλιο Λιβανό ότι ο “Ίασμος θα στηρίξει το φράγμα Ιάσμου” αλλά πρέπειναε΄μαστε πραγματιστές,ρεαλιστές και πρέπει να δούμε αν είναι εφικτό να γίνει ένα τέτοιο έργο παροτρύνοντας τον Υπουργό να ενισχύσει την πραγματοποίηση μικρότερων έργων που θα συμβάλλουν στην πραγματική αγροτική ανάπτυξη της περιοχής.

Βλέπε σχετικό βίντεο

 

 

 

Αρθρογράφος