Δημ. Φραγκάκης-ΕΟΤ: Αν δεν εγκριθεί το Sputnik V θα ζητάμε τεστ από εμβολιασμένους Σέρβους και Ρώσους

28 Μαρτίου 202123:40

Ένα επιπλέον εμπόδιο στην έτσι και αλλιώς δύσκολη τουριστική σεζόν του 2021 ενδέχεται να προκύψει σε περίπτωση που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δεν εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Και αυτό γιατί σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα, ακολουθώντας τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόκειται να ζητά αρνητικό μοριακό τεστ ακόμα και από εμβολιασμένους Ρώσους και Σέρβους πολίτες που θα θελήσουν να επισκεφθούν τη χώρα μας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, αναφερόμενος σε χώρες που εμβολιάζονται με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, όπως είναι η Ρωσία και η Σερβία, τόνισε ότι αν δεν υπάρξει έγκρισή του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, δε θα γίνεται δεκτό στη χώρα μας και οι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό μοριακό τεστ.

Κατά τα άλλα, ο κ. Φραγκάκης είπε ότι καταληκτική ημερομηνία για άνοιγμα του τουρισμού είναι η 14η Μαΐου, ωστόσο γίνεται προσπάθεια να ανοίξει ο τουρισμός πιλοτικά νωρίτερα, ακόμα και εντός του Απριλίου. Στο πλαίσιο αυτό, γίνονται διμερείς συζητήσεις με χώρες όπως το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία. Ο κ. Φραγκάκης πάντως τόνισε ότι ο τουρισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν είναι ανοιχτά η εστίαση και το λιανεμπόριο.

Αρθρογράφος