“Διαδικτυακή μονομαχία” στον Ίασμο για γερά νεύρα

2 Οκτωβρίου 202013:04

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Την αναμενόμενη και από καιρό προαναγγελθείσα τροπή βλέπουμε να παίρνουν τα πράγματα στον Ίασμο μετά την επίσκεψη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στην Θράκη.

Σε θέσης μάχης ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου αλλά και της Κοινότητας Ιάσμου κ. Ηλίας Μπούκας μετρούν τις δυνάμεις τους για την επόμενη φάση, με τον Δήμαρχο Ιάσμου να δίνει με σαφήνεια τον αναδιαμορφούμενο στίγμα του και τον Πρόεδρο Κοινότητας Ιάσμου να διαμορφώσει έναν πυρήνα (αντί)δρασης.

Με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δελτία τύπου και εκδηλώσεις αντιπαράθεσης που φθάνουν στα όρια των προσωπικών  αντεγκλήσεων ενισχύεται η αίσθηση ότι πάμε προς μία ευθεία σύγκρουση, που κάποιοι την εντοπίζουν στο δίπολο Χριστιανοί-Μουσουλμάνοι.

Ωστοσο, φαίνεται ότι αυτή την στιγμή στον Ίασμο διεξάγεται ένας αναγνωριστικός πόλεμος δια αντιπροσώπων, όπου όλες οι πλευρές μετρούν τις δυνάμεις τους.

Εκείνος συχνά ασχολείται μ`εμένα, αλλά εγώ είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθώ με τον Δήμαρχο Ιάσμου -κάτοικο Κομοτηνής-…

Gepostet von Ilias Boukas am Donnerstag, 1. Oktober 2020

Η χθεσινή απάντηση του κ. Ηλία Μπούκα στο δελτίο τύπου του Δημάρχου Ιάσμου πυροδότησε μία νέα εξέλιξη οδηγώντας προς το παρόν στα άκρα τις σχέσεις των δύο ανδρών.

Σε χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή του , ο κ.Οντέρ Μουμιν ζητά την παραίτηση του κ. Ηλία Μπούκα από την θέση του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την διακοπή των σχέσεων Δήμου και Πολιτιστικού Συλλόγου.  Αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Μετά την σημερινή προσωπική, αήθη, απρόκλητη λεκτική επίθεση προς το πρόσωπό μου, ο Μπούκας διέκοψε τις σχέσεις της δημοτικής αρχής με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου. Τονίζω για άλλη μια φορά ότι τιμώ την ιστορία και το κάθε μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου.  Έφτασε όμως η ώρα της παραίτησης του Μπούκα από τη θέση του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου.
 
Μουμίν Οντέρ 
Δήμαρχος Ιάσμου”

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου είναι ο σπουδαιότερος πολιτιστικός φορέας της περιοχής, ο οποίος με περισσότερα από 400 μέλη προσπαθεί να συμβάλει στην ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής και στην διατήρηση της Ελληνικής της ταυτότητας.

Παραμένει ωστόσο μετέωρη η διαπίστωση κάποιων κύκλων που θέλουν να παρουσιάζουν την σύγκρουση των δύο ανδρών ως (την ξαναζεσταμένη) “συνέχεια της Προύσας” αφού τότε ο κ. Ηλίας Μπούκας όπως και ο κ. Κυριάκος Αμούτζας έχασαν την ευκαιρία να “στριμώξουν” τον Δήμαρχο Ιάσμου ο οποίος έτυχε άλλωστε και θεσμικής κάλυψης από την ΠΕΔ ΑΜΘ.

Πολύ σύντομα θα φανεί εάν η σύγκρουση Οντέρ-Μπούκα θα μείνει στα όρια της προσωπικής αντιπαράθεσης στο fb, πολιτικής σύγκρουσης, διαπολιτισμικής ρήξης στην περιοχή ή θα οδηγηθεί σε εκτόνωση .

 

 

 

Αρθρογράφος