Δερμεντζόπουλος προς Μαυρίδη: Να ακολουθήσεις το παράδειγμα των Δημάρχων Μεγάρων, Θερμοπυλών και Μεσολλογγίου

31 Ιανουαρίου 202122:21

“Θέλω να εκφράσω ρητά, κατηγορηματικά, χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις, την κάθετη αντίθεση μου στην επέκταση ή δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων στο Φυλάκιο ή οπουδήποτε αλλού στον Έβρο. Αυτό σαν εισαγωγή, για να γνωρίζουν όλοι την θέση μου, για να μ ην υπάρχουν ερμηνείες ή παρερμηνείες, γιατί τα έχουμε δει και αυτά “.

Αυτά ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Χρήστος Δερμεντζόπουλος, στην τηλεδιάσκεψη της 4ης Ιανουαρίου, στην οποία συμμετείχαν, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, οι τέσσερις βουλευτές Έβρου, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, οι δήμαρχοι του νομού, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμου.

Στη συνέχεια πληροφόρησε τους συνομιλητές του ότι η ενημέρωση από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου κατέδειξε τον τοπικό Δήμαρχο Ορεστιάδας ως τον συνομιλητή του Νότη Μηταράκη. Ανέφερε χαρακτηριστικά “Εδώ και αρκετό καιρό πληροφορούμαι κύριε δήμαρχε από τοπικά μέσα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι είχατε επικοινωνία με τον υπουργό κύριο Μηταράκη και στελέχη του υπουργείου του και το επιβεβαιώσατε και σεις και μας ενημερώσατε σήμερα. Επικοινωνία το περιεχόμενο της οποίας τότε δεν το γνωρίζαμε και το μάθαμε σήμερα. Θα πρέπει και συ κύριε δήμαρχε να μας πεις γιατί θεώρησες περιττή την ενημέρωση από την πλευρά σου όλων των θεσμικών, που σήμερα έχεις καλέσει για να σβήσουν την φωτιά που έχει ανάψει. Εγώ θα σου πως από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα τις κινήσεις από τα μέσα ενημέρωσης και επειδή καμιά ενημέρωση δεν είχα σε τοπικό επίπεδο ότι γινόταν τέτοιες συζητήσεις, απευθύνθηκα στο υπουργείο και μου είπαν ότι εμείς συζητούμε με τον τοπικό δήμαρχο.

Ο σωστός εξαρχής χειρισμός τέτοιων θεμάτων σε όλη την Ελλάδα και από άλλους δημάρχους, είναι να ενημερώνουν αμέσως και να κινητοποιούν όλους τους θεσμικούς έτσι ώστε να πιέσουν και να φέρουν τα θετικά αποτελέσματα εξαρχής”.

Μάλιστα ο κ.Δερμεντζόπουλος ανέφερε τους δημάρχους Μεγάρων, Θερμοπυλών και Μεσολλογγίου, που κινητοποίησαν άμεσα με επιστολές τους βουλευτές και τους άλλους θεσμικούς σε παρόμοιες περιπτώσεις που αφορούσαν δημιουργία ή επέκταση δομών φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

“Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι δεν συμμετείχαμε σε καμιά τηλεδιάσκεψη ή συζήτηση και δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να αντιδράσουμε και να πούμε ΟΧΙ, πριν προκύψει αυτή η απόφαση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ του υπουργείου. Και πιστεύω αυτό το ΟΧΙ όλων συνολικά θα είχε και μεγαλύτερη βαρύτητα”, τόνισε ο κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

Ο Πρωθυπουργός της Χώρα κ. Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει κάτι από όλα αυτά;

Ακολουθεί η τοποθέτηση του κ. Χρήστου Δερμεντζόπουλου

Αρθρογράφος