Δεν μπόρεσε να “δέσει” το AZORES EXPRESS στο λιμάνι της Σαμοθράκης – Τεράστια η ταλαιπωρία για επιβάτες και τουρίστες

12 Αυγούστου 201910:05

Το πλοίο, στο παρθενικό του ταξίδι για τη Σαμοθράκη, είχε αναχωρήσει στις 9:20 το βράδυ από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με 654 επιβάτες, 142 ΙΧ οχήματα 5 φορτηγά και 42 δίκυκλα, αλλά όταν έφθασε στο λιμάνι της Σαμοθράκης, λόγω των ισχυρών ανέμων, δεν μπόρεσε να δέσει με αποτέλεσμα να επιστρέψει ξανά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στις 5:10 τα ξημερώματα.

Το AZORES EXPRESS έχει 114,5 μέτρα μήκος και όπως λένε όσοι γνωρίζουν, χρειάζεται διάμετρο ελιγμού 150 με 160 μέτρα, ενώ αντίθετα το ΣΑΟΣ που είναι 84 μέτρα, χρειάζεται μόνο 100 μέτρα διάμετρο για τους ελιγμούς.

Το επόμενο δρομολόγιο του πλοίου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, είναι προγραμματισμένο στις 9 το πρωί, αλλά δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ το μεθεπόμενο δρομολόγιο είναι 15:45 το απόγευμα.

Σύμφωνα – όμως-  με νεώτερες πληροφρίες του Evros-news.gr, το  AZORES EXPRESS παρουσίασε πρόβλημα στην μία από τις μηχανές του και γι’ αυτό ο καπετάνιος του αφού παρέμεινε για αρκετή ώρα έξω απ’ αυτό μήπως να διορθωθεί η βλάβη, αποφάσισε να επιστρέψει στην Αλεξανδρούπολη.Γι’ αυτό άλλωστε και δεν πραγματοποιεί σήμερα το πρωί τα δρομολόγια που έχουν εγκριθεί για σήμερα από το αρμόδιο υπουργείο και το πρώτο ήταν να γίνει στις 9 το πρωί.

Καταβάλλονται προσπάθειες να αποκατασταθεί το πρόβλημα της μίας μηχανής ως το απόγευμα και το AZORES EXPRESS να ξεκινήσει στις 15.45 για την Σαμοθράκη και πάλι, αφού όμως προηγηθούν οι κατάλληλοι έλεγχοι και δοθεί το “πράσινο φως” από το Λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το «ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ» ναυλώθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες που ταξίδευαν προς τη Σαμοθράκη και αντίστροφα μετά τα προβλήματα που παρουσίασαν τα δύο πλοία του ΣΑΟΣ. Το «ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ» έφθασε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το μεσημέρι της Κυριακής.

Αρθρογράφος