ΔΑΔΑΑ: Σεμινάριο Αποτελεσματικού Γονέα – Αποτελεσματικού Δασκάλου

21 Ιουνίου 201907:59

Είμαι Αποτελεσματικός Γονέας;

Είμαι Αποτελεσματικός Δάσκαλος;

Πόσες φορές δεν αναρωτηθήκαμε…, όλοι εμείς που καθημερινά προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας είτε ως δάσκαλοι είτε ως γονείς…, αν έχουμε δώσει τις σωστές συμβουλές, τις σωστές απαντήσεις, τις σωστές λύσεις, αν έχουμε ενεργήσει σωστά ανάλογα με την περίσταση… αν είμαστε αρκετά κατανοητοί, αναλυτικοί, αυστηροί και πόσα άλλα.

Πόσα ερωτήματα δεν γεννιούνται καθημερινά μέσα σε όλους τους γονείς και τους δασκάλους που θέλουν πραγματικά να διαπαιδαγωγήσουν σωστά τα παιδιά και τους μαθητές τους, όμως οι απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Ο Σύλλογος ΔΑΔΑΑ θέλοντας να βοηθήσει γονείς και δασκάλους πραγματοποίησε στις αρχές Μαΐου δύο δωρεάν σεμινάρια:

1. Αποτελεσματικού Γονέα και

2. Αποτελεσματικού Δασκάλου

με την διακεκριμένη στο χώρο ψυχοπαιδαγωγό (Μed), σύμβουλο προσωποκεντρική προσέγγισης Όλγα Παΐζη.

Στα σεμινάρια αυτά εκπαιδεύτηκαν δωρεάν για 8 ώρες, 15 γονείς και 15 δάσκαλοι σύμφωνα με τις βασικές αρχές του διάσημου επιστήμονα Dr Thomas Gordon.

Ο διαδραστικός τρόπος εκπαίδευσης και η πιστοποιημένη εκπρόσωπος κα Παΐζη (του διεθνούς αναγνωρισμένου οργανισμού Gordon Training International – Gordon Hellas – www.gordonhellas.gr) ενθουσίασαν το κοινό που ζήτησε να ολοκληρώσει σε επόμενες συναντήσεις το σεμινάριο συνολικής διάρκειας 28 ωρών.

Ο Σύλλογος ΔΑΔΑΑ πιστεύοντας στην αποτελεσματικότητα του σεμιναρίου καθώς και στο γεγονός ότι όλοι οι γονείς και όλοι οι εκπαιδευτικοί (και ιδιαίτερα της ειδικής αγωγής, παράλληλης στήριξης και τάξεων ένταξης)που ασχολούνται με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, δεν έχουν την απαραίτητη κατάρτιση για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες, θα φιλοξενήσει στο χώρο του τις επόμενες συναντήσεις για τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο.

Επίσης, λόγω της μεγάλης ζήτησης θα ξεκινήσει και ένας καινούργιος κύκλος σεμιναρίων για όσους δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν το πρώτο.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 5 μέχρι 8.30 μ.μ και την Κυριακή 23 Ιουνίου το πρωί στις 11.30 μέχρι 14.00. Ενώ οι επόμενες συναντήσεις θα καθοριστούν πιθανότερα για τις αρχές Ιουλίου 2019.

Το κόστος της κάθε συνάντησης είναι 25 ευρώ.

Έγκαιρη τηλεφωνική συμμετοχή είναι απαραίτητη (6977390854 Παΐζη Όλγα).

Με την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου θα δοθεί πιστοποίηση από την Gordon Hellas.

Αρθρογράφος