Χωρίς τηλεοπτικό ψηφιακό σήμα η ΠΑΜ-Θ – Πώς να επαναφέρετε κάποια κανάλια στην τηλεόρασή σας…

9 Μαρτίου 201522:19

Όπως μας ενημερώνει η  DIGEA ” Η εκπομπή του σήματος στο κέντρο «Θάσος» δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις δεν είναι εφικτή ούτε με ελικόπτερο. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση του προβλήματος.”

Η κακοκαιρία των τελευταία 24ωρο είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς τηλεοπτικό ψηφιακό σήμα, από το βράδυ του Σαββάτου, πολλές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης. Το πρόβλημα προκλήθηκε λόγω της χιονόπτωσης στην ορεινή Θάσο, όπου βρίσκονται εγκατεστημένης οι κεραίες και οι αναμεταδότες της Digea, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα προσέγγισης από το τεχνικό συνεργείο.

Ωστόσο, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, υπογράμμισε ότι θα πρέπει ο παροχέας του ψηφιακού σήματος να εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες υποδομές, ώστε τα μηχανήματά του να λειτουργούν αδιάλειπτα και κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά η συνδρομή είτε της περιφέρειας είτε του Δήμου Θάσου.

Το  KomotiniPress επικοινώνησε με τεχνικούς της τηλεόρασης οι οποίοι προτείνουν εφόσον αυτό είναι εφικτό να στρέψουμε τις κεραίες προς την  Αλεξανδρούπολη και σίγουρα θα γίνει λήψη σήματος έστω για κάποια κανάλια. Επίσης συνιστάται ο επανασυντονισμός των τηλεοπτικών συσκευών καθώς στην αναζήτηση μπορούν να εντοπίσουν κάποια κανάλια.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι παραπάνω οδηγίες ωφέλησαν.

Αρθρογράφος