Τί σημαίνει η επίσκεψη του κ. Ιμάμ Τζανέρ στον κ. Αχμέτ Μετέ;

6 Ιουλίου 202207:41

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Μεγάλη δημοσιότητα έχει προσλάβει το τελευταίο εικοσετετράωρο, η εθιμοτυπική και εντός των ανθρωπίνων πλαισίων, επίσκεψη του δυναμικά ανερχομένου πολιτικού και δικηγόρου από τον Ίασμο κι Αντιπροέδρου της Αναπτυξιακής Ροδόπης κ. Ιμάμ Τζανέρ στον τουρκοψευδομουφτή κ. Αχμέτ Μετέ.

Σχεδόν σε όλα τα ελεγχόμενα μέσα από το τουρκικό Προξενείο, η συγκεκριμένη είδηση βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα της ροής ενώ ανάλογη διάχυση παρατηρείται στα μκδ.

Να  υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Ιμάμ Τζανέρ έχει υιοθετήσει τουρκοπροπροξενική ατζέντα στο παρελθόν (βλ.Yalanci Mufti 2 – Τί θέλει ο Σερήφ στον Ίασμο; Τί Συνέβη στον Ίασμο) ενώ πολλαπλή  -τείνει να γινει- η ερμηνεία της επίσκεψής του  στο γραφείο του κατ’εξοχήν εκφραστή του τουρκο-ισλαμικού αναθεωρητισμού στην Θράκη κ. Αχμέτ Μετέ η οποία εντοπίζεται στα ακόλουθα σημεία: α) μπορεί να σχετίζεται με το φημολογούμενο πρόβλημα υγείας του κ. Αχμέτ Μετέ που προσκαίρως τον ταλαιπωρεί β) μπορεί να λειτουργεί ως γέφυρα επικοινωνίας με το προξενικό σύστημα από το οποίο ο ανθυποψήφιός του νυν Δήμαρχος Ιάσμου κ.Οντέρ Μουμίν φαίνεται ότι έχει αποπεμφθεί γ)θέλει να στείλει επίσης ένα μήνυμα στους συνδημότες του που συνδέονται με το προξενικό σύστημα στην περιοχή. δ)είναι μία προβολή ισχύος προς τους εν δυνάμει πολιτικά συνεργαζομένους εν όψει των επερχομένων εκλογών.

Ο κ. Ιμάμ Τζανέρ, ας σημειωθεί, προέρχεται από μία οικογένεια με βαθιά θρησκευτική παράδοση και δεν συγκαταλέγεται στους όψιμους “τυχοδιώκτες” της τοπικής πολιτικής σκηνής που επιδιώκουν μία φωτογραφία με τον ιερατείο του μειονοτικού παραθρησκευτικού κατεστημένου (βλ. Οζγκιούρ Φερχάτ).

Η τελευταία επισήμανση , θεωρείται εκ των ουκ άνευ αναγκαία, για τους αναγνώστες του Komotinipress, που έχουν  αντιληφθεί -ελπίζουμε- μέσω των κειμένων μας το εύρος της δράσης του “συγχρόνου Πιουριφόΐ” Τούρκου Προξένου κ. Μουράτ Ομέρογλου , ο οποίος ,κατόπιν εντολών του βαθέος παραερντογανικού αναθεωτικού νεοθωμανικού παρακράτους ” στήνει τα πιόνια στην τοπική σκακιέρα θέτοντας τις βάσεις για ένα μοντέλο power sharing στην Θράκη” και κήρυξε τον πόλεμο σε αιρετούς και άλλους επωνύμους της μειονότητας που δεν συμμορφώνονται με την γραμμή που ο ίδιος επιβάλλει στην τοπική κοινωνία.

Οι δυναμικές εμφανίσεις του κ. Ιμάμ Τζανέρ στον χώρο της μειονότητας και η φημολογούμενη σύμπραξή του με τον κ. Κυρ. Αμούτζα έχουν γίνει αντικείμενο έντονης παρατήρησης και συζητήσεων από όσους προσβλέπουν σε πολιτικούς φερέγγυους που θα προωθήσουν μία δέσμη αναπτυξιακών μέτρων σε πνεύμα κοινωνικής συνοχής για την Θράκη με κοινό παρονομαστή την εμπιστοσύνη, την αξιοπιστία, την αμοιβαιότητα και την αποδοχή.

Ο κ. Μουράτ Ομέρογλου προπονείται για το Mongolia Trekking (ηχητικό)

 

 

Αρθρογράφος