Μπουρίτος με κιμά

26 Φεβρουαρίου 201616:00

Μπουρίτος με κιμά
Υλικά (για 4 άτομα):

400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς άπαχος
Τορτίγιες (θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ)
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 ποτήρι του νερού τομάτα τριμμένη
1 φύλλο δάφνης
2-3 γαρύφαλλα
αλάτι, πιπέρι, κανέλα

Για τη σάλτσα ντομάτας:

3 μεγάλες τομάτες ψιλοκομμένες και στραγγισμένες καλά
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
½ ποτήρι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Μετά από λίγο σοτάρετε καλά και τον κιμά, χαμηλώνετε τη φωτιά και κλείνετε για λίγο την κατσαρόλα έτσι ώστε να ψηθεί καλύτερα ο κιμάς. Μετά από περίπου 10 λεπτά προσθέτετε την τριμμένη τομάτα, λίγο νεράκι, τα μπαχαρικά και αφήνετε να σιγοβράσουν όλα μαζί για άλλα 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα κιμά να «πιεί» τα υγρά.

Για να ετοιμάσετε τη σάλτσα ντομάτας, βάζετε σε ένα μπολ τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι σε ροδέλες, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε για τουλάχιστον 20 λεπτά μέσα στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις.

Λίγο πριν σερβίρετε βάζετε τις τορτίγιες μία-μία σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για να ζεσταθούν (λίγα δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά είναι αρκετά, προσοχή μην τις κάψετε!). Γεμίζετε τις τορτίγιες με τον κιμά, τυλίγοντάς τις σαν κρέπες. Μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε στα burritos σας τριμμένο τυρί cheddar και μαύρα φασόλια.
Σερβίρετε βάζοντας στο πλάι τη δροσερή σάλτσα τομάτας.

Συνταγή: e-syntages.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr