Αβραμόπουλος: Έρχονται αλλαγές στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων

3 Ιανουαρίου 201417:59

Αλλαγές στο σύστημα προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, με αφορμή έρευνες για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Όπως δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, το υπουργείο θα παρουσιάσει στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή «θεσμικές παρεμβάσεις», που θα αφορούν «αλλαγές στις πρακτικές συναλλαγών μεταξύ κράτους και εταιρειών, κατά τρόπον ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η διαφάνεια των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Στο αμέσως προσεχές διάστημα και αφού έχουμε διαμορφώσει το σχέδιο των προτάσεών μας για τις αλλαγές στο σύστημα προμηθειών, θα συγκαλέσουμε κοινή συνάντηση της Επιτροπής Εξωτερικών, Άμυνας και Εξοπλισμών της Βουλής, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της και να ακουσθούν οι εισηγήσεις τους, με στόχο τη διαμόρφωση ενός σχεδίου-πλαίσιο το οποίο θα τεθεί προς έγκριση και ψήφιση από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το ΚΥΣΕΑ και βέβαια, επικύρωση από την ελληνική Βουλή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

«Η θωράκιση του δημοσίου συμφέροντος στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και γενικότερα, είναι διαρκής προτεραιότητα της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά. Αυτό ήταν και το θέμα της χθεσινής μας συνάντησης με τον πρωθυπουργό», προσέθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος παρατήρησε ότι «τα φαινόμενα που βλέπουμε είναι απόρροια των μεγάλων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Μπορεί σήμερα να μην υλοποιούμε εξοπλιστικά προγράμματα, ωστόσο, στόχος μας είναι να διατηρήσουμε και να πετύχουμε τη βέλτιστη απόδοση του υφιστάμενου εξοπλισμού. Μέσα από προγραμματισμό και αποδοτική διαχείριση των πόρων».

Τέλος, σημείωσε ότι «έχουν ήδη δοθεί αυστηρές εντολές προς όλους τους αρμοδίους φορείς του υπουργείου να συνδράμουν, με τον πλέον ταχύ και αποτελεσματικό τρόπο, στο έργο της Δικαιοσύνης και υπενθυμίζει ότι «έχουμε ήδη δεσμευθεί ενώπιον της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, ότι οποιαδήποτε δαπάνη στον χώρο του εφοδιασμού και της συντήρησης -γιατί δεν υπάρχουν νέες προμήθειες- θα συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και θα ζητείται η έγκρισή της».

»Η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν μοναδικές αμετάθετες επιλογές μας και θα τις επιβάλλουμε με κάθε μέσο στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων», καταλήγει στη δήλωσή του.

Πηγή:  www.skai.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr