Ασημένιες οι Καλατζή-Μηλάκη στο παγκόσμιο κύπελλο ποδηλασίας δρόμου της Ιταλίας

15 Μαΐου 201716:27

O εκφωνητής εκστασιασμένος, εκθείαζε τις Ελένη Καλατζή/Ηρώ Μηλάκη τη στιγμή του τερματισμού στον αγώνα αντοχής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Μανιάγκο. «The amazing new Greek generation», έλεγε και ξανά έλεγε ο εκφωνητής τη στιγμή που το ελληνικό δίδυμο περνούσε τη γραμμή του τερματισμού, έχοντας κατακτήσει τη δεύτερη θέση σε έναν αγώνα που έγινε κάτω από καταρρακτώδη βροχή. 

Η 16χρονη Καλατζή μαζί με την πολύμπειρη πιλότο της, στη δεύτερη μόλις επίσημη εμφάνισή του σε αγώνα αντοχής ποδηλασίας δρόμου, εντυπωσίασαν τους πάντες κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο σε μία διοργάνωση που έγινε κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες.

«Τα κορίτσια, με μια επίθεση 25 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό έγραψαν ιστορία. Η μικρότερη αθλήτρια που πήρε ποτέ μετάλλιο σε παγκόσμιο επίπεδο είναι Ελληνίδα. Πρόκειται για θαύμα. Η πίστη των κοριτσιών ότι μπορούν να βρεθούν στα μετάλλια, σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά που έχουν κάνει όλο αυτό το διάστημα της συνεργασίας τους, έφερε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Ένα μετάλλιο σε έναν αγώναν που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή και πολύ δύσκολες συνθήκες. Όμως το πίστεψαν και γι` αυτό το αποτέλεσμα τους αποζημίωσε. Όχι μόνο εκείνες, αλλά και όλους εμάς που βρισκόμαστε δίπλα τους όλο αυτόν τον καιρό. Από το προπονητικό τιμ, τους γυμναστές, το ιατρικό τιμ, τον σύλλογο, τους χορηγούς μας και φυσικά την ομοσπονδία μας. Συνεχίζουμε το ίδιο σκληρά, γιατί το ελληνικό γυναικείο tandem, αλλά και όλο το οικοδόμημα των ελληνικών πεντάλ, έχει μέλλον, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα κι εδώ», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Βαρβεράκης από την Ιταλία όπου βρίσκεται η ελληνική ομάδα.

Η επίδοση των κοριτσιών ήταν 2:04.19, την ίδια στιγμή που ο Νίκος Παπαγγελής κατετάγη 8ος στον αγώνα αντοχής της κατηγορίας του, με επίδοση 1:50.15 και η Μαρία Ελπίδα Μπαρδάκη 6η.

«Ο Παπαγγελης Νίκος στάθηκε απέναντι στα μεγαθήρια και κέρδισε την 8η θέση στην κατηγορία C2. Σε κάθε αγώνα γίνεται και καλύτερος κι αυτό μας αρκεί για να αισιοδοξούμε ότι η κορυφή είναι θέμα χρόνου», κατέληξε ο κ. Βαρβεράκης.

Ντούνης: «Στόχος το μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρώμης»

Ο Βασίλης Ντούνης χάρισε στην ελληνική ξιφασκία με αμαξίδιο, το πρώτο της μετάλλιο μέσα στο 2017. Μετά από εννέα δύσκολους αγώνες, κατετάγη 3ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Σταντσκανάλ της Ολλανδίας και πλέον με καλύτερη ψυχολογία κάνει όνειρα για το μέλλον.

«Υπήρξαν πολλές δυσκολίες με τις προπονήσεις μου, λόγω έλειψης μεταφορικού μέσου αλλά και λόγω τραυματισμών. Γι` αυτόν το λόγο, το μετάλλιο που πήρα στην Ολλανδία, είναι ιδιαίτερα σημαντικό κυρίως κυρίως για την τόνωση της ψυχολογίας μου. Ελπίζω στο μέλλον να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες, ώστε να καταστρώσω χωρίς έννοιες, τα πλάνα μου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει το Νοέμβριο στην Ρώμη, όπου εκεί στόχος μου είναι να βρεθώ και πάλι στο βάθρο των νικητών», δήλωσε ο Ντούνης. 

Όσον αφορά στο ομαδικό του ξίφους μονομαχίας στις γυναίκες, η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τις Λουφάκη, Βλάμη και Ζαχαριάδη κατέλαβε την 6η θέση.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]