Αργύρης Σπυρίδης innovationfarm: Έχεις ιδέα; Κατάθεσέ την!!!

14 Ιουνίου 201409:31

Η δράση και η λειτουργικότητα της Φάρμας Καινοτομίας(innovationfarm), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, τα τελευταία χρόνια αγγίζει εκείνη της «Θερμοκοιτίδας» Ιδεών εν δυνάμει επιχειρηματιών!

Όπως σημείωσε με τον εξαιρετικό του τρόπο ο ιδρυτής και Δ/νων Σύμβουλος της innovationfarm, Αργύρης Σπυρίδης, στο πλαίσιο των εργασιών του 6ου Πολυσυνεδρίου Καινοτομία και Ανάπτυξη, αλλά και στην ΕΡΑ Κομοτηνής, η επιχείρηση ήρθε να καλύψει αυτή τη μεγάλη ανάγκη, της άμεσης ακτινογραφίας και πρόγνωσης της πορείας αυτών των επιχειρηματικών ιδεών, όπως είναι και το μότο θα λέγαμε της επιχείρησης: «Έχεις μια ιδέα, καλύπτει κάποια ανάγκη, τι διαθέτεις (σ.σ.λόγου χάρη ομάδα, χρήματα), τι σου λείπει (σ.σ. γνώση, εμπειρία, πόροι)…έλα να το συζητήσουμε…»

Από τη στιγμή που οι υπεύθυνοι της innovationfarmενημερωθούν για την καινοτομία της ιδέας και της ανάγκης που καλύπτει, αναλόγως την προχωρούν στο ειδικό πρόγραμμα επιτάχυνσης, όπου μέσα από αυτό το εργαλείο της εταιρείας μειώνεται ο χρόνος ωρίμανσης της ιδέας μέσα από το οποίο «ακτινογραφείται» και σκιαγραφείται η πορεία της ιδέας…Οπότε οδηγείται σε ένα αποτέλεσμα επιτυχίας, ή αποτυχίας, πολύ πιο έγκαιρα από το να είναι μόνος κάποιος και να ψάχνει στον κυκεώνα της σκληρής και ανταγωνιστικής πραγματικότητας της Πολιτείας και της αγοράς, πράγμα που σημαίνει εξοικονόμηση χρόνου, χρήματος και ψυχικών δυνάμεων!

Από τη στιγμή που η ιδέα κριθεί επιτυχής από το ειδικό επιταχυντή, η εταιρεία innovationfarm διαθέτει μια γκάμα από επενδυτές υψηλού ρίσκου, ή Αγγέλους Επενδυτές(σ.σ. πέρα από τον πιστό μας φύλακα Άγγελο του Θεού), που είναι άνθρωποι οι οποίοι διαθέτουν χρήματα για εγχειρήματα υψηλού ρίσκου! Εφ’ όσον στην τελική παρουσίαση της επιχειρηματικής ιδέας πεισθούν, την χρηματοδοτούν προκειμένου να υλοποιηθεί. Το δε κέρδος τους προέρχεται από την υπεραξία που θα δημιουργηθεί, όταν θα κληθούν να κάνουν πώληση του μεριδίου τους!

«Η innovationfarmέχει ξεκινήσει συνεργασίες με τα Επιμελητήρια της Θες/νικης και της Δράμας, όπου έχει κάνει δεκτές αιτήσεις από νέους ανθρώπους,(φοιτητές, απόφοιτους) αλλά και από φτασμένους επαγγελματίες για την κατάθεση των ιδεών τους. Μάλιστα ξεκινάει και μια νέα συνεργασία και με το Επιμελητήριο Έβρου και για δύο ακόμα εβδομάδες θα δέχεται αιτήσεις από νεοφυείς και υφιστάμενους επιχειρηματίες και θα συνδυασθεί και με εκδήλωση και στην πόλη της Αλεξ/πολης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στην ιστοσελίδα, η οποία είναι στα Αγγλικά www.innovationfarm.euκαι στο τηλ. 694 031 424.

Η συμμετοχή σε αυτές τις εκδηλώσεις έχει κάποιο κόστος, το οποίο όμως καλύπτει το Επιμελητήριο» δήλωσε ο κ. Σπυρίδης.

Αυτό που επίσης αξίζει να σημειωθεί είναι ότι μπορεί να απευθυνθεί κάποιος που δεν έχει κάποια ιδέα, αλλά θα μπορούσε να ενταχθεί σε κάποια ομάδα μιας τρέχουσας επιχειρηματικής ιδέας! Επι πλέον να τύχει μιας εκτενούς καθοδήγησης από συμβουλές σε θέματα στρατηγικής, αγοράς κ.α.

Οπότε…έχεις ιδέα; Κατάθεσέ την!

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr