Άραγε γνωρίζει ο κ. Νότης Μηταράκης τί τον περιμένει στην Θράκη;

13 Ιανουαρίου 202111:42

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ένα χρόνο μετά τους ατυχείς κυβερνητικούς χειρισμούς στην Λέσβο επαναλαμβάνεται ακριβώς το ίδιο εγχείρημα (καλύτερα οργανωμένο βεβαίως αυτή τη φορά) στην Θράκη.

Ο κ. Νότης Μηταράκης και οι κυβερνητικοί μηχανισμοί σε συνεννόηση με τους “προθύμους” στην περιοχή , έφεραν προ τετελεσμένων τους κατοίκους της Θράκης με την προοπτική δημιουργίας μιας νέας Μόριας.

Χθες πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, όπου ο Υπουργός Νότης Μηταράκης είχε την δυνατότητα να παρουσιάσει την πολιτική της κυβέρνησης και να απαντήσω σε ερωτήσεις των δημάρχων της περιοχής. “Η επαφή μου με τους πολίτες και εκλεγμένους της Θράκης συνεχίζεται με την επίσκεψή μου στην Ορεστιάδα και το ΚΥΤ Φυλακίου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.” τόνισε ο ίδιος σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Νότης Μηταράκης ξεχνάει κάτι πολύ σημαντικό: Πριν από ένα χρόνο οι Εβρίτες με την βοήθεια όλων των Θρακιωτών απέκρουσαν κύμα επίθεσης τουλάχιστον 12.000 τζιχαντιστών που λειτουργούσαν ως μηχανισμός κρούσης για την κάμψη αντίστασης των Ελληνικών Δυνάμεων προκειμένου να διευκολυνθεί η μαζική εισβολή 100.000 και πλέον εργαλειοποιημένων λαθρομεταναστών στην περιοχή.

Σήμερα, λοιπόν, είναι πολύ δύσκολο να επιβάλλει η Κυβέρνηση με την ενεργητική ή σιωπηρή ανοχή του πολιτικού κατεστημένου της περιοχής, κάτι που απερρίφθη πέρυσι με Αγώνα και Αίμα.

Δεν είναι τυχαία  η καθυστερημένη αντίδραση των Ιεραρχών της Θράκης απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς ενώ δεν πρέπει να αγνοήσουμε την έναρξη διαδικασιών ταυτοποίησης με “εισαγόμενους” λαθρομετανάστες από τις Σέρρες που έφθασαν χθες στο ΚΥΤ Φυλακίου.

Την ίδια στιγμή διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας η Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας και Περιφερείας, κατά την επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες αναφέρει:

Η απόφαση  για τη δημιουργία νέας δομής στο ΔΔ Φυλακίου , με υποδομές  μόνιμης εγκατάστασης δυσανάλογα μεγάλου αριθμού μεταναστών-προσφύγων μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Αποφάσεις αυτού του είδους δεν μπορεί να λαμβάνονται χωρίς γνώση της ιδιαιτερότητας της περιοχής μας.

Επειδή :

  • Η δυναμική αυτή είναι δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με το πληθυσμιακό προφίλ της ευρύτερης περιοχής μας
  • Η δυναμική των εγκαταστάσεων έχει χαρακτήρα μακροχρόνιας διαμονής κάτι που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω του χαρακτηριστικού της παραμεθορίου περιοχής
  • Είναι σε πολύ μικρή απόσταση από  τα Ελληνοτουρκικά σύνορα  ,όπου είμαστε μάρτυρες πολλών κρίσεων στο παρελθόν που αφορούν την εθνική μας ασφάλεια , με πιο πρόσφατη την πολύ σοβαρή κρίση του περασμένου Μαρτίου στις Καστανιές
  • Υπάρχει ειλημμένη απόφαση περί μη μόνιμης εγκατάστασης και μόνιμης διαμονής προσφύγων-μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης

Ζητούμε:

  • Την άμεση ανάκληση της απόφασης περί δημιουργίας υποδομών  που έχουν  χαρακτήρα μόνιμηςκαι μακρόχρονης  διαμονής μεγάλου αριθμού παράτυπων μεταναστών,παρά μόνο την ουσιαστική αναβάθμιση και βελτίωση των συνθηκών των υπαρχουσών υποδομών χωρίς την περαιτέρω αύξηση της δυναμικότητας φιλοξενίας .
  • Συνάντηση με το Υπουργό κ.Μηταράκη κατά την επίσκεψη του στην Ορεστιάδα αντιπροσωπίας τοπικών φορέων για την επίδοση ψηφίσματος

Καλούμε τις αντιπροσωπείες φορέων , συλλόγους και δημότες του Δήμου Ορεστιάδας να παραβρεθούν μπροστά στο Δημαρχείο της Ορεστιάδας  το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021 , ημέρα επίσκεψης του Υπουργού στην πόλη μας , και ώρα  12:00για την  επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ  ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΩΙΟΥ ,ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ (ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΈΝΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ)

Για το ΔΣ

OΠρόεδρος                                                                    Η Γεν.Γραμματέας

Τσομπανίδης Χρήστος                                                 Καζακίδου Αγγελική

Αρθρογράφος