Το αποκριάτικο ξεφάντωμα στην Θράκη ξεκινάει από την Κομοτηνή

7 Φεβρουαρίου 201820:37

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Με μία σειρά εκδηλώσεων και την σύμπραξη  της ΔΚΕΠΠΑΚ,  του συλλόγου Εβριτών Νομού Ροδόπης και των «Trelacademy» η Κομοτηνή παρουσιάζει την δική της πρόταση για το φετινό αποκριάτικο γλέντι!

Μετά από μία άσκοπη “περιπετειώδη” διαμάχη με την Ξάνθη που επιδιώκει να οικειοποιηθεί το πνεύμα του Διονύσου και την αγοραία του εκδοχή ,  μετά από μία περιφορά της σιδερένιας κατασκευής που υποτίθεται ότι είναι το “γαϊτανάκι της πόλης” από το  Σπαθί προς την Πλατεία, φαίνεται ότι καταλήξαμε για φέτος στο ύφος και στη δυναμική των εκδηλώσεων για τις φετινές Απόκριες:

Τσικνοπέμπτη 08/02/2018 (από τις 18:00):
Γλέντι στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής που θα περιλαμβάνει φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική. Ηπόλη θα υποδεχθεί τις Αποκριές με σουβλάκια και άφθονο κρασί που θα διανέμεται σε όλους, , υπό το άκουσμα παραδοσιακών ρυθμών που θα παίζει ζωντανή ορχήστρα.
Παρασκευή 09/02/2018 (από τις 21:00):
Παραδοσιακή Αποκριά στην κεντρική πλατεία από τον Σύλλογο Εβριτών.Πρόκειται να βρεθούν, έτσι, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Ειρήνης μαζί με τον Καρνάβαλο, τους πιτεράδες και τους σεϊμένιδες του Μορφωτικού Ομίλου Νέου Σιδηροχωρίου και του Συλλόγου Γυναικών, που θα συμβάλλουν στη δημιουργία παραδοσιακού κλίματος και την αναβίωση των εθίμων που κάνουν τον θρακικό πολιτισμό να ξεχωρίζει.
Σάββατο 10/02/2018 (συγκέντρωση 19:00, παρέλαση 20:00):
Καρναβαλική παρέλαση με την συνεργασία του συλλόγου TRELACADEMY. (Διαδρομή: Συγκέντρωση στην οδό Σοφούλη και παρέλαση σε Σοφούλη, Δημοκρίτου, Ορφέως και εντός της πλατείας)Η συμμετοχή μέχρι στιγμής περιλαμβάνει 22 συνολικά συλλόγους, επιχειρήσεις και καφετέριες, συνέχισε, δέκα εκ των οποίων δεν έχουν αποφασίσει ακόμη τη θεματολογία τους.
Σάββατο 17/02/2018 (συγκέντρωση 11:00 στο 1ο δημοτικό):
Μαθητική καρναβαλική παρέλαση με τη συνεργασία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης. (Διαδρομή: Συγκέντρωση στο 1ο δημοτικό, και παρέλαση σε Βενιζέλου, Ερμού και εντός της πλατείας)

Αρθρογράφος