Από το “Ηλία Ρίχτο” στην “Μάχη της Νυμφαίας”….

17 Μαΐου 202113:31

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Στην ταινία “Όλα είναι δρόμος” οι Γιώργος Σκαμπαρδώνης και Παντελής Βούλγαρης έχοντας ως επίκεντρο του κοινού τους έργου την Θράκη , δημιούργησαν ένα σύγχρονο νεοελληνικό έπος μεταφέροντας στην οθόνη το ακριβές αποτύπωμα της τότε Ελλάδας.

Εκείνη η Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ, του νόθου εκσυγχρονισμού και της επιδοτούμενης ευρωκρατικοδίαιτης χλιδής που μας οδήγησαν στα βράχια του 2010, στο ΔΝΤ, στα μνημόνια , στον ΣΥΡΙΖΑ με το ένα Ν και στην σημερινή σχιζοφρενή κατάσταση.

Κάπως έτσι ερμηνεύεται και το σώου που εκτυλίσσεται τα τελευταία 24ωρα με αφορμή την κλειστή συνοριακή διάβαση του ΜΣ της Νυμφαίας και που ο ιστορικός του μέλλοντος θα μιλάει για την ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΝΥΜΦΑΙΑΣ .

Έχοντας παρουσιάσει τις παραμέτρους που αφορούν τόσο στην ελλειμματική βιοασφάλεια όσο και στην ελλειματική διαχείριση σε τοπικό, υπερτοπικό και κεντρικό επίπεδο  με σημείο αναφοράς στον ΜΣ Νυμφαία-Μάκαζα , δεν μπορούμε να μην καταγράψουμε και την τελευταία πράξη αυτού του σώου:

Η “Μάχη της Νυμφαίας” εξελίσσεται έτσι όπως και ξεκίνησε… με αναρτήσεις και φωτογραφίες στο fb που έχουν υποκαταστήσει την πολιτική παρουσία και απλώς λειτουργούν ως τεκμήριο της περιοδικής φυσικής παρουσίας, διά και μέσω πληκτρολογίου.
 
Η ΠΕ Ροδόπης μας ενημέρωνε χθες ότι “Ενεργά παρόντες στις προετοιμασίες για τη λειτουργία χώρου για τον ΕΟΔΥ στο σημείο της εγκατάστασης του μόνιμου σταθμού ελέγχων που δημιουργήσαμε με το Υπουργείο Ανάπτυξης, στο συνοριακό σημείο Νυμφαίας.
Ήδη η ΠΕ Ροδόπης, στο πλαίσιο της επικείμενης λειτουργίας του ολοκλήρωσε απαραίτητες ασφαλτοστρώσεις και υποδομές.
Σε πρωινή αυτοψία με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της ΠΑΜΘ Πασχαλη Συριτούδη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης Μιχάλη Σεβδυνίδη και εκπροσώπους του Στρατού, συντονίσαμε τις δράσεις που θα προχωρήσουν με την συνδρομή της ΠΕ για την άμεση ενεργοποίηση του σταθμού.
Είμαστε σε άμεση επικοινωνία και αγαστή συνεργασία με τους φορείς και τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα η εγκατάσταση.”
Για να είναι τα πράγματα ακόμη πιο ωραία, ο Μακάριος Λαζαρίδης έδωσε την εντύπωση ότι ως δια μαγείας ο έκαστος Γαλάζιος Δρυΐδης έχει και το μαγικό φίλτρο. Στην φωτό είδαμε ένα jcb κάτι νά κάνει, και στις συνημμένες φωτογραφίες (ώρα λήψης 18.00) φαίνεται τί άκριβώς έχει γίνει .
 
Εκ του παραλλήλου, είδαμε να εκτυλίσσεται μία πολιτικά αψυχολόγητη διαμάχη ανάμεσα στον αγχωμένο Ευρ. Στυλιανίδη και τα φερέφωνα του Χρ. Μέτιου, για ένα θέμα που θα έπρεπε να οδηγήσει ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ πολιτικούς, επιχειρηματίες και φορείς από την ΠΑΜΘ
 
Την ίδια στιγμή, ο ΥΕΘΑ (εκ Καβάλας) Νίκος Παναγιωτόπουλος παρουσιάζεται να διατάζει τον στρατό για να στήσει μια δομή εκστρατείας (!) ενώ ο Ευρ. Στυλιανίδης φωτογραφιζόταν με τους Αστυνομικούς Διευθυντές ΑΜΘ και Ροδόπης σε επιτόπιες μεταμεσονύκτιες εξορμήσεις στη Νυμφαία.
 
 

Ωστόσο κανέναν δεν φαίνεται να απασχολεί το γεγονός ότι η Νυμφαία δεν άνοιξε διότι δεν ικανοποιεί τα κριτήρια του ΕΟΔΥ και της ΓΓΠΠ.. Το γιατί δεν έγινε ό,τι έπρεπε είναι μία άλλη ιστορία για το οποίο επίσης δεν βλέπουμε προβληματισμό και δημόσιο διάλογο επ’αυτού…

 
Ένα άλλο ζήτημα που προκύπτει και είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ αφορά στο ότι άν η Νυμφαία λειτουργήσει με πλημμελή τρόπο ως προς την τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων τότε το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί για ΟΛΕΣ ΤΙΣ 15 ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ έστως κι αν στερούνται υποδομών.
 
Χθες, Κυριακή 16/5/2021 εκτός από ένα ξύσιμο στα χώματα παραπλεύρως του  isobox δεν έγινε απολύτως καμία άλλη ενέργεια ενώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ήταν ήδη ασφαλτοστρωμένο το σημείο και η ΠΕ Ροδόπης δεν έκανε τίποτα άλλο εκτός ίσως από κάποιον επιτόπιο έλεγχο.
   

 

Αρθρογράφος