Από την Κορώνη Μεσσηνίας ξεκινάει το γαστρονομικό ταξίδι στην Πελοπόννησο

8 Αυγούστου 202211:45

Από τους πλούσιους αμπελώνες της αρχαίας Κορινθίας και της Νεμέας έως τους ασημόφυλλους ελαιώνες της Μεσσηνίας με το Χρυσαφένιο τους λάδι, και από τους εύφορους οπωρώνες του Αργολικού κάμπου που απλώνονται πλάι στο θέατρο της Επιδαύρου έως τα έλατα του Αρκαδικού όρους Μαινάλου με το μαύρο μέλι τους και το λαξευμένο από τον Λακωνικό ήλιο πέτρινο κάστρο της Μονεμβασιάς όπου παρασκευάζεται το γλυκό κρασί Μαλβάζια, η Πελοπόννησος πρόσφερε από πάντα στους ανθρώπους της όλα τα βασικά αγαθά της ζωής. κι εκείνοι, όχι χωρίς Κόπο, αλλά με περισσή ευγνωμοσύνη, στηριζόμενοι σε αυτήν την ευλογημένη πρώτη ύλη, έπλεξαν το βιος τους, τις περίτεχνες παρασκευές των τροφών και των ποτών τους, τα χωριά, τις γιορτές και τον πολιτισμό τους. Φέτος το καλοκαίρι σας καλούμε να γίνετε μέρος αυτού του πολιτισμού μέσα από το πρώτο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και να περιηγηθείτε μαζί μας στο μωσαϊκό των τόπων, των γεύσεων και των ανθρώπινων ιστοριών της Πελοποννήσου. Από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, μικρές pop-up δράσεις ξεπηδούν σε πόλεις και χωριά, σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, σε τοποθεσίες φυσικού κάλλους και άγνωστα σημεία ενδιαφέροντος από άκρη σε άκρη της Πελοποννησιακής γης προσκαλώντας σας σε μια αυθεντική εμπειρία γεύσης και πολιτισμού.

Πάρτε μέρος σε ένα βιωματικό ταξίδι στο χρόνο μέσα από διαλέξεις και παρουσιάσεις δημιουργών και χειροτεχνών της παραδοσιακής αλλά και σύγχρονης τοπικής κουλτούρας, μαθήματα μαγειρικής και παρασκευής ντόπιων συνταγών που θα καταναλώνονται επί τόπου, βραδιές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας με οδηγούς ΤΟΠΙΚΟύς σεφ αλλά και γλέντια, μουσικές εκδηλώσεις, επισκέψεις και εκδρομές σε τοπικούς παραγωγούς, δράσεις για το ευ ζειν, αγορές και εκθέσεις τοπικών βιολογικών προϊόντων και βέβαια πολλά κεράσματα και αναπάντεχες εκπλήξεις.

Με επίκεντρο μια εμβληματική τοποθεσία ανά Περιφερειακή Ενότητα που θα λειτουργεί ως (Λακωνία, Μεσσηνία, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία), το φεστιβάλ Peloponnese Food Stories θα ξεδιπλώνει από εκεί το πλέγμα των δραστηριοτήτων του σε μια δομημένη διαδρομή-αφήγηση σε επιλεγμένα σημεία της γύρω περιοχής για μία ολόκληρη ημέρα και νύχτα. Ξεκινήστε συνομιλώντας με τους εκπροσώπους των τοπικών αγροτοδιατροφικών συνεταιρισμών και γαστρονομικών γιορτών αλλά και με τους παραγωγούς των φημισμένων ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων της εκάστοτε περιοχής. Και καταλήξτε συνδαιτυμόνας τους μαζί με άλλους επισκέπτες, δημοσιογράφους, ειδικούς της γαστρονομίας αλλά και τοπικούς παράγοντες σε κάποια μαγευτική απομακρυσμένη αγροικία για ένα υπαίθριο συμπόσιο με την αίσθηση αυθεντικού κυριακάτικου οικογενειακού τραπεζιού.

Αρθρογράφος