Απιστία: Πώς να την διαχειριστείτε

16 Οκτωβρίου 201522:00

Οι ειδικοί σε θέματα σχέσεων υποστηρίζουν ότι μια σχέση μπορεί να επιβιώσει μετά μια απιστία. Εάν το ζευγάρι αποφασίσει να ξεπεράσει τα αρνητικά συναισθήματα που έχουν δημιουργηθεί, τότε μια απιστία μπορεί μακροχρόνια να δυναμώσει τη σχέση. Αυτό δεν ισχύει, βέβαια, στις περιπτώσεις που η απιστία δεν είναι η αιτία αλλά το σύμπτωμα σε μια σειρά προβλημάτων στη σχέση. Πως μπορεί ένα ζευγάρι να διαχειριστεί την απιστία ώστε να μπορέσει να επιβιώσει η σχέση του;

Δεν είναι εύκολο. Μετά από μια απιστία χρειάζεται κοινή προσπάθεια για να λυθούν τα προβλήματα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας που έχουν δημιουργηθεί. Το ζευγάρι πρέπει να πάρει την απόφαση να προσπαθήσει να βελτιώσει τη σχέση του, ακόμα κι αν θεωρεί το αποτέλεσμα αναμφίβολο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάποια ζευγάρια ξαφνιάζονται από το πόσο γρήγορα κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους μια απιστία και να γίνουν ευτυχισμένοι μέσα από τη σχέση τους.

Εμπιστοσύνη: Μετά την απιστία η σχέση μπορεί να επιβιώσει μόνο αν υπάρχει εμπιστοσύνη. Το πιο σημαντικό, λοιπόν, για ένα ζευγάρι είναι να καταφέρει να συζητήσει ουσιαστικά για τους λόγους της απιστίας και να βοηθήσει ο ένας τον άλλο ώστε να αποκατασταθεί η αίσθηση της ασφάλειας, της οικειότητας, της κατανόησης και της εμπιστοσύνης.

Να είστε θετικοί: Η επικοινωνία είναι το κλειδί της ευτυχίας σε μια σχέση. Μετά από μια απιστία, η επικοινωνία πρέπει να ξεκινάει με θετικά συναισθήματα για να είναι και αποτελεσματική, χωρίς κριτική ή πρόθεση να δημιουργήσει ενοχές.

Πηγή: kathimerini.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr