Απεμπλοκή στο πρόγραμμα για την απασχόληση 400.000 ανέργων

25 Μαΐου 201313:25

Προς λύση οδεύει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το πρόγραμμα που είχε σχεδιαστεί για την εξασφάλιση ελάχιστου εισοδήματος σε 400.000 οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο.

Ο αρμόδιος επίτροπος Λάζλο Αντορ απηύθυνε σύσταση προς τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν, ώστε να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να προχωρήσει η χρηματοδότηση του προγράμματος.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου σε εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι το πρόγραμμα μένει ζωντανό: «Είναι στις προθέσεις μας να το κάνουμε πράξη. Ασχέτως για το τι λέει η Κομισιόν στο τέλος θα γίνει αυτό που λέει η ελληνική κυβέρνηση» υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

Όπως αναφέρεται στην «Καθημερινή» του Σαββάτου, η κίνηση του Επιτρόπου έγινε σε απάντηση επιστολής της Ελληνίδας επιτρόπου Μ.Δαμανάκη, μετά και τον θόρυβο που προκάλεσε το δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας περί εμπλοκής του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας από τη γραφειοκρατία των κοινοτικών διευθύνσεων.

Σε απάντησή της, η Επιτροπή επιβεβαιώνει ουσιαστικά την εμπλοκή που υπάρχει, σημειώνοντας ότι «μια πιθανή πηγή χρηματοδότησης του προγράμματος, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, είναι το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, κάτι που απαιτεί ωστόσο την αναθεώρηση των προγραμμάτων, δυνατότητα που είναι περιορισμένη, με δεδομένο ότι το ΕΣΠΑ διανύει ουσιαστικά την τελευταία χρονιά της προγραμματικής περιόδου».

Η αντίρρηση στην έγκριση των προγραμμάτων διατυπώθηκε από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης, Κόος Ρισέλ, στη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Βρούτση, στις 22 Μαΐου.

Μετά από όλα αυτά, η Μ.Δαμανάκη ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Αντορ, υπενθυμίζοντάς του τις σχετικές συζητήσεις που έχουν προηγηθεί τόσο στις συνεδριάσεις του Κολεγίου των Επιτρόπων όσο και σε διμερές επίπεδο για την αναγκαιότητα χρηματοδότησης του προγράμματος, του οποίου μάλιστα η νομική βάση έχει ψηφιστεί από τη Βουλή.

«Είμαι βέβαιη ότι η Κομισιόν θα επιταχύνει τις διαδικασίες και εγώ θα εξακολουθήσω να κάνω ό,τι μπορώ για να υπάρξει ταχεία υλοποίηση του προγράμματος από πλευράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» δήλωσε στην «Καθημερινή» η επίτροπος.

Πηγή : finance.in.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr