ΑΠΑΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ, ΕΠΕΣΑΝ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ! (video)

30 Οκτωβρίου 201720:49

Σε κλίμα κατάνυξης και με όλες τις προβλεπόμενες τιμές ετελέσθη επιμνημόσυνη δέηση στο στρατόπεδο Παράσχου στην 29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ Κομοτηνής όπου το παράρτημα της ΕΑΑΣ Ροδόπης παρέδωσε συμβολικά τη Λήκυθο χώματος από το πεδίο της μάχης “Πόγραδετς” όπου πολέμησε το 29ο Σύνταγμα πεζικού.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανάρτηση σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης από την ΕΑΑΣ Ροδόπης “Με αυτή την εκδήλωση τιμής και μνήμης έκλεισε ο κύκλος του προσκυνήματος που τα μέλη της ΕΑΑΣ Ροδόπης ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι στα βουνά της Β. Ηπείρου. Η “συμβολική” συλλογή αιματοβαμμένου χώματος από την περιοχή ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ, ολοκλήρωσε τη διαδρομή της με την παράδοση της “Ιεράς” πλέον Ληκύθου.

Ενώπιον “Θεού – Πολεμικών Σημαιών και Άξιων συνεχιστών του θρυλικού 29ου Συντάγματος Πεζικού”, ο Πρόεδρος του Παραρτήματός της ΕΑΑΣ Ροδόπης Ανχης κος Δημήτριος Παντέλας, παρέδωσε την Λήκυθο στον Διοικητή της σημερινής 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού “ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ”, Ταξίαρχο κ. Χατζηγεωργίου Γεώργιο στη μνήμη των άταφων Ηρώων του 29 Συντάγματος Πεζικού Ροδόπης, που θυσιάστηκαν στις μάχες του 1940-41.”

Αρθρογράφος