Απαλλάχθηκε ο Νίκος Γεωργιάδης για την ασέλγεια εις βάρος ανηλίκου

2 Δεκεμβρίου 201916:41

Ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ. Απαλλάχθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων λόγω παραγραφής.

Η εισαγγελέας της έδρας τόνισε πως «ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τον νόμο» και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Γεωργιάδης απαλλάχθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για την υπόθεση ασέλγειας στην οποία φερόταν να έχει εμπλακεί και είχε καταδικαστεί σε πρωτο βαθμό σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ.

«Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τον νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πώς μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρείται ήσσονος σημασίας και να παραγράφονται, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων», ανέφερε στην αγόρευσή της η Εισαγγελεας της έδρας, δηλώνοντας υποχρεωμένη να δεχτεί την ένσταση παραγραφής που προβλήθηκε από την πλευρά Γεωργιάδη.

Αρθρογράφος