Αντισηπτικό, Αντιηλιακό και Μάσκα – “Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες”

12 Ιουλίου 202202:19
Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης
 
Η γιατρός του σπιτιού μου είχε πολύ νωρίς αναφέρει το όνομά του αλλά δεν είχα δώσει και μεγάλη σημασία. Και στα παρεάκια των γιατρών το όνομά του κυκλοφορούσε με τον πρωϊνό καφέ.
 
 
Ειδικά τότε είχαμε το μεγάλο ζήτημα με την αύξηση των κρουσμάτων στην Μειονότητα και την έλλειψη ενημέρωσης  και ειδικά σε αυτό το σημείο θα ήθελα να προτείνω και στον ερίτιμο φίλο από την Ξάνθη Huseyin Baltaci να διαβάσει αυτό το βιβλίο μήπως και καταλάβει τί δεν έκανε ο ΣΕΜ εν καιρώ πανδημίας για την Μειονότητα στην Θράκη (ή κι αν τα έκανε δεν τα μάθαμε!!!! αλλά θα τα βλέπαμε δεν μπορεί)
 
Πολύ αργότερα έμαθα ότι ετοίμασαν ο καθ. Μανώλης Γουάλλες και Ιατρός – Παθολόγος Δρ.Γιώργος Παππάς έναν Οδηγό για το πώς μπορεί να επιτευχθεί το άνοιγμα των Πανεπιστημίων χωρίς αυτά να γίνουν χώροι πολλαπλασιασμού της πανδημίας για να μην αναγκαστούν να οδηγηθούν σε αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας
 
Τον κ. Μ. Γουάλλες Manolis Wallace ήταν σαν τον ήξερα από χθές λόγω κοινού αδελφικού φίλου στην Καλαμάτα… Ο κ. Γιώργος Παππάς, πάλι, κάτι μου θύμισε Giorgos Pappas. Και κάπως έτσι κατέληξα κι εγώ να διαβάζω τα εύληπτα ημερολόγια κορωνοϊού.. Άλλωστε ήταν “δικός” μας ΑΕΚτζής κι αυτό ήταν καλό σημάδι.
 
Η έκδοση του βιβλίου του ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ  έρχεται σε μία χρονική στιγμή που, ειδικά στην Θράκη, από την μια κοιτάζεις την στολή με το Εθνόσημο και από την άλλη το υγειονομικό υλικό προστασίας.
 
Κάπως,έτσι, στον φόρτο του καλοκαιριού το βιβλίο του κ. Γιώργου Παππά βρήκε την θέση του μαζί με το αντισηπτικό και το αντιηλιακό την κατάλληλη στιγμή, αφού την ημέρα παραλαβής του 30.000 ήταν τα επίσημα κρούσματα του ΕΟΔΥ ενώ έχουν καταγραφεί στην Ροδόπη 108,Στην Ξάνθη 158 και στον Έβρο 240 νέα περιστατικά.
 
Το βιβλίο των 500 σελίδων, το χώρισα αυτοβούλως σε 15 ενότητες, τόσα όσα και τα στάδια που μας οδήγησαν στην σημερινή μας συνύπαρξη με την εξελισσόμενη πανδημία.
 
Καλό Διάβασμα!!!
 
Τί λέει ο συγγραφέας για το βιβλίο του
 
Στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ»(Γιώργος Γκόντζος) στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων, ο κ. Γιώργος Παππάς  ανέδειξε και μια σειρά από θέματα που αφορούν την σημερινή κατάσταση στην χώρα μας και αφορούν την διαχείριση της πανδημίας , καταθέτοντας και τις δικές του προτάσεις, για το επόμενο διάστημα.

Για  το   βιβλίο  και  το περιεχόμενό  του υπογράμμισε:

«Στο βιβλίο «προσπάθησα»  να κάνω  τρία πράγματα.Να  πω κατ’ αρχάς την προσωπική ιστορία  , την ιστορία της οικογένειάς μου ,πως περάσαμε εμείς  την πανδημία.Δεν είμαστε απαραίτητα  αντιπροσωπευτικό δείγμα  της ελληνικής οικογένειας,ας  πούμε ότι ήμασταν σε πλεονεκτικότερη θέση, δεν χρειαζόταν κάποιος από  μας να μπαίνει  σε λεωφορείο  για  να έρχεται  κάθε μέρα στοιβαγμένος με δυνητικά κρούσματα ,σε ένα περιβάλλον όχι καθαρού αέρα,είχαμε τις ανέσεις  μας ,είχαμε όμως και  τις αγωνίες  μας εμείς και η γυναίκα  μου και τα παιδιά  μου και εγώ, ανεξαρτήτως αν είμαι του χώρου ….Το  άλλο που έχει  το βιβλίο ,  δεν είναι αντιγραφή του «Ημερολογίου»  του fb , είναι μια επανανάγνωση της  όλης ιστορίας.Πως εξελίχθηκε η πανδημία ,ποιες αφελείς προβλέψεις  κάναμε  στην αρχή,που κάναμε λάθη , πως η υπεροψία όλων των δυτικών χωρών επέτρεψε στον ιό να κάνει πρώτο κύμα και δεύτερο κύμα και τρίτο κύμα και τέταρτο  κύμα και  κύμα  εις την «ν» που βρισκόμαστε αυτή τηνστιγμή,σε ποια πράγματα δεν φροντίσαμε  να εστιάσουμε,ποια πράγματα θα μπορούσαν να έχουν  πάει καλύτερα, ποια πράγματα  πήγαν καλά,ποια πράγματα η Επιστήμη κατάφερε να προσφέρει με θαυμαστό  τρόπο  ,πόσο πραγματικά  θαύμα  και τεράστιας ζωτικής σημασίας  για  την ανθρωπότητα υπήρξε  η δημιουργία επιτυχών και ασφαλών  εμβολίων.Πρόσφατη μελέτη  ,πριν λίγες μέρες, υπολόγισε ότι είναι  δεκάδες εκατομμύρια οι ζωές  που σώθηκαν λόγω  των εμβολίων,μόνο  το 2021.Φανταστείτε μια κοινωνία που δεν θα είχε εμβόλια και  που δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει και   μέτρα που  εφαρμόζονται   αλλού,για πολιτικούς  και  κοινωνικούς  λόγους.

Και  το τρίτο πράγμα είναι  μια απόπειρα εκλαΐκευσης γιατί έχουμε πανδημίες,γιατί θα έχουμε πανδημίες μελλοντικά ,ποιες είναι  οι  παρεμβάσεις  οι ανθρώπινες που οδηγούν σε αυξημένη επαφή μικροβίων, σε αυξημένη ανάδυση παθογόνων,που θα  μπορούσε  να παρέμβει  η επιστημονική κοινότητα,οι πολιτικοί  αλλά και η Πολιτεία γενικότερα και οι Παγκόσμιοι Οργανισμοί ώστε  να ελαχιστοποιήσουμε αυτούς  τους κινδύνους.Γιατί θα πρέπει να εμπιστευόμαστε την Επιστήμη και τι θα πρέπει  να προσέξει  η Επιστήμη για  να είναι άξια εμπιστοσύνης,γιατί  η πολυφωνία και η κακοφωνία των τελευταίων ημερών δυστυχώς κάνει  κακό στην Επιστήμη  και κακό  όσον αφορά την εμπιστοσύνη  του  κόσμου.Γιατί έχει  μεγάλη σημασία η εγγραματοσύνη του κόσμου, η εγγραματοσύνη όσον αφορά   επιστημονικά ζητήματα ,όσον αφορά την υγεία,όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο αλιεύουμε ειδήσεις από το διαδίκτυο και ερμηνεύουμε ειδήσεις από  το διαδίκτυο,αλλά  και εγγραματοσύνη των ΜΜΕ ,η εγγραματοσύνη  των επαγγελματιών υγείας,και  η εγγραματοσύνη και των πολιτικών εν τέλει».

Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα δούμε τον κ. Γιώργο Παππά και στην Κομοτηνή!
 
 

Αρθρογράφος