Αντιπυραυλική άμυνα αναπτύσσουν οι ΗΠΑ – Β. Κορέα: Έχουμε έγκριση για πυρηνική επίθεση

3 Απριλίου 201323:48

Απότομη κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης έπειτα από την απόφαση των ΗΠΑ να αναπτύξουν «τις επόμενες εβδομάδες» μια συστοιχία πυραύλων THAAD (αντιπυραυλική άμυνα) στο νησί του Γκουάμ, η οποία προκάλεσε νέα «πυρηνική» απειλή από την Βόρεια Κορέα.

Το σύστημα THAAD, που είναι ικανό να αναχαιτίζει πυραύλους σε μεγάλο υψόμετρο, προστίθεται στα δυο αντιτορπιλικά κατηγορίας Aegis που φέρουν επίσης πυραύλους αναχαίτισης και έχουν αναπτυχθεί στο Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό για να αντιμετωπίσουν μια πιθανή εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγιάνγκ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σε εγρήγορση απέναντι στις προκλήσεις της Βόρειας Κορέας και είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την αμερικανική επικράτεια, τους συμμάχους τους και τα εθνικά τους συμφέροντα», τονίζει το Πεντάγωνο σε ανακοινωσή του.

Άμεση ήταν η απάντηση της Βόρειας Κορέας και σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ο στρατός της χώρας υποστηρίζει ότι έχει την τελική έγκριση για πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑ.
Σε ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από το ειδησεογραφικό πρακτορείο KNCA, το γενικό επιτελείο του Λαϊκού Στρατού της Κορέας είπε ότι ενημερώνει επίσημα την Ουάσινγκτον πως οι αμερικανικές απειλές θα συνθλιβούν με προηγμένης τεχνολογίας, μικρότερα, ελαφρύτερα, και διαφοροποιημένα πυρηνικά μέσα.
newspost.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr