arwgh1

Άνοιξαν και πάλι τα καλοκαιρινά μπαράκια των παραλιών

15 Ιουλίου 201116:12

arwgh1Ανοιχτά από την Τετάρτη είναι και πάλι τα καλοκαιρινά μπαράκια των παραλιών Αρωγής και Μέσης, στα οποία είχε μπει «λουκέτο» λόγω μη νομιμότητας. Μέσα σε διάστημα περίπου δεκαπέντε ημερών που είχαν παραμείνει κλειστά, εκδόθηκαν οι νέες άδειες.

Ο φωτογραφικός φακός του komotinipress.gr συνέλαβε τους λουόμενους να απολαμβάνουν και πάλι τις υπηρεσίες που προσφέρουν αυτά στην παραλία της Αρωγής.

Στα εν λόγω καταστήματα εκκρεμούσε μια έφεση η οποία και έδωσε παράταση λειτουργίας μέχρι και το τέλος της θερινής σεζόν. Το θέμα της άδειάς τους, η οποία είχε κριθεί μη νόμιμη, φαίνεται να έχει διευθετηθεί και μετά και από ενέργειες του Δημάρχου Κομοτηνής, Γιώργου Πετρίδη. Ο Δήμαρχος άλλωστε είχε δηλώσει στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο πως αποτελούσε «ένα θέμα ηθικής τάξης και αξιοπιστίας του Δήμου, ως διαδόχου του Δήμου Αιγείρου, απέναντι στους συνδημότεςμας , οι οποίοι καλόπιστα υπέγραψαν μια σύννομη, όπως εμφανιζόταν τότε, σύμβαση με τον Δήμο Αιγείρου. Συνεχιστής του Δήμου Αιγείρου είναι ο Δήμος Κομοτηνής και επειδή προέκυψε η δικαστική εμπλοκή η οποία ουσιαστικά ανέτρεψε την νομιμότητα του Δήμου, «μπαίνει» θέμα του Δήμου να θεραπεύσει την καλόπιστη συμβατική σχέση με αυτούς τους επαγγελματίες».

Ως ένδειξη καλής θέλησης απέναντι στους επιχειρηματίες, ο Δήμαρχος πρότεινε στο διοικητικό συμβούλιο σώμα να εγγραφεί κονδύλι στον προϋπολογισμό ύψους 65 χιλιάδων ευρώ με το οποίο θα αποκτηθούν τρεις αυτοκινούμενες καντίνες τις οποίες ακολούθως θα ενοικιάσει ο Δήμος Κομοτηνής στους επιχειρηματίες που είχαν συνάψει σύμβαση με τον τότε Δήμο Αιγείρου.Επειδή όμως η οικονομική κατάσταση του Δήμου δεν επιτρέπει τέτοια ανοίγματα ο κ. Πετρίδης ανακοίνωσε πως οι επιχειρηματίες θα προκαταβάλουν το νοίκι τριών ετών (από 8 χιλιάδες έκαστος το χρόνο) ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό.

Ο ίδιος βέβαια είχε ξεκαθαρίσει ότι οποιαδήποτε καινούρια συμβατική σχέση θα είναι απολύτως νόμιμη και δε θα επιβαρύνει το Δήμο Κομοτηνής διότι το κόστος θα καλυφθεί με την προκαταβολική κατάθεση των μισθωμάτων.

Αναφορικά με το ζήτημα των καντινών που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο να παραχωρήσει στους επιχειρηματίες, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης, κ. Δέσποινα Χατζημάνου μας ανέφερε πως « ήδη σήμερα στήθηκαν οι καντίνες και λειτουργούν κανονικά τα καταστήματα που αφαιρέθηκαν οι άδειες. Το πρωι έμαθα ότι στήθηκε και η δεύτερη καντίνα». Όπως τόνισε έχουν δρομολογηθεί πολύ γρήγορα οι διαδικασίες, ώστε αυτοί οι τρεις επαγγελματίες των οποίων τα μαγαζιά παρέμειναν κλειστά στα μέσα της καλοκαιρινής περιόδου, να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Οι επαγγελματίες έχουν επενδύσει σεβαστά ποσά στις επιχειρήσεις και πέρα από αυτό, υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός προσωπικού, που από τη στιγμή που είχαν κλείσει παρέμεινε άνεργο και αυτό είναι πολύ άσχημο για την πόλη μας».

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Καλπάνης

arwgh 

arwgh2 

arwgh3 

arwgh4 

arwgh5 

arwgh6

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]