Αναστέλλεται η κατασκευή του South Stream στη Σερβία

22 Ιουλίου 201416:32

Παρά το γεγονός ότι ο Ρώσος πρεσβευτής στη Σερβία, Αλέξανδρος Τσιπούριν -στις αρχές Ιουλίου- διαβεβαίωνε ότι ο αγωγός South Stream στη Σερβία προχωρά, άνευ καθυστερήσεων και εμποδίων, μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φαίνεται να αλλάζει τα ρωσοσερβικά σχέδια.

Όπως μετέδωσε σήμερα η σερβική εφημερίδα «Politika», το Ευρωκοινοβούλο συνέστησε στη Σερβία να αναστείλει την κατασκευή του South Stream έως ότου υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν είναι ενάντια στο South Stream κατ’ αρχήν, δεδομένου ότι είναι σημαντικό να υπάρξει διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών αερίου στα Δυτικά Βαλκάνια», αναφέρει η «Politika». Και συνεχίζει ότι «ο South Stream αποτελεί έναν νέο τρόπος παράδοσης αερίου, αλλά όχι μια νέα πηγή. Το Κοινοβούλιο δεν είναι εναντίον του αγωγού, αλλά κατά του τρόπου με τον οποίο το έργο εκτελείται».

Σύμφωνα με την Κομισιόν, ο αγωγός South Stream, ακριβώς όπως και κάθε άλλο μεγάλο έργο υποδομής στην Ευρώπη, πρέπει να έχετε ένα αυστηρό και σαφές νομικό πλαίσιο, το οποίο στην περίπτωση αυτή εξακολουθεί να είναι ανεπαρκής.

«Η θέση του Ευρωκοινοβουλίου για το σερβικό τμήμα του South Stream δεν αποτελεί εξαίρεση», αναφέρει η ευρωπαϊκή ανακοίνωση, όπως μεταδίδει η «Politika».

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr