Άλλος ένας “ασεβής” Δήμαρχος που εξέθεσε τον Πρωθυπουργό και την Ελληνική Πολιτεία…

19 Μαρτίου 202213:55

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Πριν από τρία ακριβώς χρόνια είχαμε επισημάνει με αφορμή την επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στην Ξάνθη, ότι  “τα τοπικά κομματικά στελέχη της ΝΔ, επιδίδονται σε έργα και πράξεις επαρχιακών κομματαρχών εποχής “Μαυρογιαλούρου” χάνοντας κατ’αυτόν τον τρόπο την συνολική εικόνα της πολιτικής πραγματικότητας στην περιοχή της Θράκης.Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει μέσα από τον Θεσμικό ρόλο του να γνωρίζει το σύμπλοκο της αστάθειας που ενεργοποιείται στην περιοχή της Θράκης και να εγγυηθεί ο ίδιος εκείνα τα αντίμετρα που θα εξασφαλίσουν την λειτουργικότητα μιας βασικής ασφαλιστικής δικλείδας για την αρμονική συνύπαρξη των σύνοικων στοιχείων προωθώντας την ιδέα μιας νέας Εθνικής Στρατηγικής και ενός ανανεωμένου Δόγματος Ασφαλείας”

Ποιοί δεν θέλουν να επισκεφθεί την Ηλιόπετρα ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης;

Λίγο αργότερα, ακολούθησε μία “πράξη ασέβειας” όταν διεξήχθη  η ομιλία του τότε Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο κλειστό γυμναστήριο του Ευμοίρου μικρής χωρητικότητας και μάλιστα στην έναρξη του Ιερού Μήνα των Μουσουλμάνων. Ο συγκεκριμένος χώρος είχε κτισθεί σε απαλλοτριωθείσα έκταση μουσουλμανικού νεκροταφείου και είχε προκαλέσει την αντίδραση του τοπικού πληθυσμού. Και όσο κι αν επελέγη ο συγκεκριμένος χώρος για να φανεί ότι ο Πρωθυπουργός “γεμίζει” αίθουσες προκαλεί ωστόσο το λαϊκό (συν)αίσθημα της μειονότητας η κίνηση αυτή και μάλιστα στην αρχή του Ραμαζανιού.

Τότε είχαμε αναρωτηθεί ποιός συμβουλεύει τον κ. Αλ.Τσίπρα επισημαίνοντας ότι “ο γνώστης των “minorities’ ethics” διερωτάται για την ταυτότητα των διοργανωτών της πρωθυπουργικής επίσκεψης στην Ξάνθη η οποία -ανεξάρτητα από την κομματική/πολιτική διάστασή της- με την συγκεκριμένη αστοχία δύναται να δημιουργήσει σειρά αρνητικών εξελίξεων ξεκινώντας από την απώλεια ψήφων για το κυβερνόν κόμμα με πιθανή κατάληξη την δημιουργία ενός νέου αφηγήματος που θα χρησιμοποιηθεί από εξωχώριους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς που δυναμιτίζουν την ενίσχυση της εσωτερικής κοινωνικής συνοχής;”

Ποιός συμβουλεύει τον κ. Αλ. Τσίπρα;

Αυτές τις ημέρες γίναμε μάρτυρες μιας άλλης ασεβούς πράξης, όπου στο στόχαστρο βρίσκεται ο Δήμος Αβδήρων με αφορμή τις εργασίες και την έναρξη κατασκευής χώρου αναψυχής από το Δήμο Αβδήρων Ξάνθης επάνω σε παλιό μουσουλμανικό νεκροταφείο του 17ου αιώνα στον οικισμό του Πετεινού Δήμου Αβδήρων που ο Δήμος θεωρεί χώρο πρασίνου και δικό του οικόπεδο εδώ και 55 χρόνια και το έχει δηλώσει μάλιστα και στο Κτηματολόγιο από το 2018.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, συνεργείο του Δήμου Αβδήρων προχώρησε σε καθαρισμό χώρου για τη μετατροπή του σε πάρκο, παρότι υπήρχαν επιτύμβιες στήλες της οθωμανικής περιόδου. Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, οι εργασίες προκάλεσαν την καταστροφή ορισμένων εξ αυτών. Έντονη αντίδραση υπήρξε από εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας.

Επιστολή διαμαρτυρίας των βουλευτών Ξάνθης για την καταστροφή του μουσουλμανικού νεκροταφείου στον Δήμο Αβδήρων

Παρότι έγινε επίκληση άγνοιας της ύπαρξης του μουσουλμανικού νεκροταφείου, η συγνώμη χωρίς την αποκατάσταση της ζημίας δεν αρκεί. Για όσους, ίσως, δε το γνωρίζουν, στο Ισλάμ δεν προβλέπεται εκταφή των νεκρών. Τα κοιμητήρια αποτελούν κομμάτι της πολυπολιτισμικής ταυτότητας της περιοχής μας. Αξίζουν της καταγραφής, της μελέτης και της προστασίας.

Το όλο θέμα έχει λάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας με την ανθελληνική προπαγάνδα και τις καταγγελίες σε βάρος της Ελληνικης Πολιτείας να λαμβάνουν μεγάλες διαστάσεις από τον τοπικό τουρκόφωνο τύπο αλλά και το δίκτυο τουρκικής προπαγάνδας στο εξωτερικό.

Εντύπωση προκαλούν οι αντιδράσεις των επωνύμων εκπροσώπων της μειονότητας στην Θράκη,(κάποιοι εξ αυτών και του κυβερνώντος κόμματος όπως ο κ. Τζιχάν Ιμάμογλου που θελει να κατέλθει και υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ)  οι οποίοι εν χορώ και για να  γίνουν αρεστοί στο τουρκικό προξενείο καταγγέλλουν συλλήβδην την Ελληνική Πολιτεία κι όχι τον Δήμαρχο Αβδήρων και τους συνεργάτες του που ευθύνονται για την βεβήλωση του Οθωμανικού Νεκροταφείου στον Πετεινό Ξάνθης. Όλους αυτούς βεβαίως δεν τους είδαμε να αντιδρούν όταν Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΒΕΒΗΛΩΣΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑπλην του Τοποτηρητή Μουφτή Κομοτηνής κ. Τζιχάτ Χαλήλ  ο οποίος κατήγγειλε με παρρησία και δημόσια την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από το καθεστώς Ερντογάν.

Η διπλωματία του χαλβά και η Θράκη

 

Ερωτηματικά προκαλεί η αδράνεια των κρατικών υπηρεσιών ΕΥΠ, ΥΠΕΞ και άλλων οργάνων της Περιφέρειας ΑΜΘ οι οποίοι αντί να έχουν λάβει γνώση της όλης κατάστασης και να προβούν στις ανάλογες ενέργειες άφησαν το όλο ζήτημα να εξελιχθεί κατά τρόπο που εκθέτει ΑΔΙΚΩΣ τον Έλληνα Πρωθυπουργό και την Ελληνική Πολιτεία.Να επισημανθεί ότι αντέδρασαν ΑΜΕΣΑ η Μουφτεία Ξάνθης και ο ΓΓ Θρησκευμάτων.

Κι ας μην επικαλεσθεί κανείς άγνοια γιατί το θέμα είχε απασχολήσει και την τοπική κοινωνία και το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

 

Πρόκειται για την ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ που συμβαίνει αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα στην ΘΡΑΚΗ.

Εκτός ορίων ο Τούρκος Πρόξενος – Προσέβαλε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο

Το ερώτημα παραμενει βεβαίως για το που βρίσκονται οι Ταγοί της Θράκης και οι Φύλακες των Ακριτικών Θερμοπυλών

Η Φιλύρα “κείται μακράν”για τους ταγούς της Ροδόπης

Και να υπενθυμίσουμε την αδράνεια ΥΠΕΞ και ΥΠΕΣ στην Φιλλύρα και τις αυθαιρεσίες του Ριντβάν Αμέτ

Δήμος Αρριανών: ΥΠ.ΕΣ. και ΥΠ.ΕΞ. θα εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας “προαναγγελθείσης προβοκάτσιας”;

Αρθρογράφος