Ακόμη μία τραγωδία στα παραπήγματα του Αλάν Κουγιού (video)

11 Ιανουαρίου 202009:47

Επτάχρονο κοριτσάκι έχασε τη ζωή του από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, χθες τα μεσάνυχτα, στον συνοικισμό Αλάν Κογιού, ανατολικά της πόλης της Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε παράπηγμα (σ.σ. πρόχειρη κατασκευή από ξύλα, σίδερα και νάιλον), σε συνοικισμό όπου διαμένουν Ρομά και για την κατάσβεση επιχείρησαν έντεκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.

Επίσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εντός του παραπήγματος, κατά την εκδήλωση της φωτιάς, εκτός από την ανήλικη που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της, βρισκόταν ο πατέρας και τα αδέλφια της, οι οποίοι πρόλαβαν να εξέλθουν χωρίς να υποστούν τραυματισμό, ενώ η μητέρα αναζητήθηκε και εντοπίστηκε λίγο αργότερα εκτός της οικίας. Προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς που είχε ως κατάληξη τον θάνατο της ανήλικης, διεξάγει η πυροσβεστική.

Από το πρωί της Παρασκευής οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής βρίσκονται στο σημείο που υπήρχε η παράγκα στην Οδό Ομήρου πριν καεί ολοσχερώς, όπως μεταφέρει ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης στον “Δίαυλο 92,4”.

Η οικογένεια είναι ωφελούμενη του Κοινωνικού Προγράμματος του δήμου, λαμβάνουν τρόφιμα από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου οι οποίες είναι σε επαφή με την οικογένεια για ό,τι είναι απαραίτητο.

Τα παιδιά και οι γονείς της οκταμελούς οικογένειας θα φιλοξενηθούν στη γιαγιά για όλη τη διάρκεια του χειμώνα, σε χώρο που κρίθηκε κατάλληλος.

Ο δήμος Κομοτηνής με την αποκατάσταση της «οικίας» θα συνδράμει με τη σχετική οικοσκευή. Για τα αίτια του συμβάντος διενεργείται προανάκριση από την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης και την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα στοιχεία θα δοθούν στον εισαγγελέα.

Παρακολουθήστε και το ρεπορτάζ από το webtv Roinews

(πηγή: roinews, amna.gr, diaulos.92.4, komotinipress)

Αρθρογράφος