Αϊχάν Καρά Γιουσούφ: Να κάνουμε την ελπίδα πράξη

26 Ιανουαρίου 201521:04

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου είναι η ισχυρή απάντηση του ελληνικού λαού στην μνημονιακή πολιτική των τελευταίων ετών. Με την νίκη αυτή η Ελλάδα περνά σε μια νέα εποχή, αναγκάζοντας και την υπόλοιπη Ευρώπη να γυρίσει σελίδα· ενάντι στα μνημόνια, σε μια πορεία αναγέννησης.

Ο ελληνικός λαός με την εμπιστοσύνη του στον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε όχι απλώς την αγανάκτησή και το θυμό του, αλλά την ελπίδα και την ανάγκη για μια πραγματική πολιτική και κοινωνική αλλαγή. Με τον σχηματισμό της κυβέρνησης αμέσως θα ξεκινήσει ο αγώνας για να γίνει πράξη το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Γιατί αυτή είναι η λογική της Αριστεράς: το κοινωνικό συμφέρον. Ήρθε η ώρα να καθαρίσουμε τη σήψη του παρελθόντος. Να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση πρωτίστως και να σταθούμε δίπλα και να στηρίξουμε τον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό της χώρας: τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο,το μικρομεσαίο. Ταυτόχρονα να συγκρουστούμε μετωπικά με την ανεργία και τη φοροδιαφυγή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τέλος στην εθνική τραγωδία των τελευταίων ετών. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με στήριξαν με την ψήφο τους, δίνοντάς μου για μια ακόμα θητεία τη δυνατότητα να εκπροσωπώ στο κοινοβούλιο τον τόπο μας. Η Ροδόπη έχοντας ισχυρή εκπροσώπηση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει τη θέση που της αξίζει· μια θέση ανάλογη του πολύτιμου γεωγραφικού και οικονομικού της ρόλου. Ήρθε η ώρα να πάρουμε πίσω τη ζωή και το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας.

 

Αϊχάν Καρά Γιουσούφ

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ροδόπης

Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ

Αρθρογράφος