” Αυτιστικός ή άνθρωπος του Θεού σιωπηλός” (video)

14 Νοεμβρίου 201906:19

Το Σάββατο 9-11-2019 πραγματοποιήθηκε εσπερίδα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, στο Βόλο με θέμα ” Αυτιστικός ή άνθρωπος του Θεού σιωπηλός”.

Η εσπερίδα διεξήχθη από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων παιδιών με Αυτισμό και Ειδικές Ανάγκες “Η Αγία Σκέπη”, με τη συνεργασια του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων “Ιππόκαμπος”Ν. Μαγνησίας. Συντόνισε η Μαρία Κασαμπαλάκου,συγγραφέας, εικαστικός και προεδρος του Συλλόγου ” Η Αγία Σκέπη”.

Συμμετείχαν ως εισηγητες οι: Λευτάκη Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός, αρθρογραφος,και αντιπρόεδρος του Συλλόγου ” Η Αγία Σκέπη “. Πέτρος Μπέλλος, Κοινωνικός Θεολόγος, πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας “Ιππόκαμπος”, μέλος του Γενικού Συμβουλιου Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Εταιρείας Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού Περιφερειας Θεσσαλίας. Νικος Βαραλής, δημοσιογραφος,διευθυντης της Ορθόδοξης Μαρτυρίας του Ρ/Σ της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Η Εσπερίδα διανθίστηκε μουσικά από την ερμηνεύτρια και παιδαγωγό Αθηνά Χιώτη, την οποία συνόδευσε στο πιάνο ο Γιώργος Μπελίρης , μουσικος, νομικός, δημοσιογράφος, παρουσιαστής της εκπομπής Έκτη Αίσθηση στην ΕΡΤ3. ο Γίωργος Μπελίρης υπήρξε επίσης ο πρώτος τυφλός παρουσιαστής σε ευρωπαικό επίπεδο.

Ττην εκδήλωση παρακολουθησαν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, της τοπικής κοινωνίας

Αρθρογράφος