Αφήστε τα iPhone και πάρτε κινητά με Android, προτείνει ο Mr Google

27 Νοεμβρίου 201307:22

«Τα smartphone με Android είναι ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο δώρο σε χρήστη iPhone». Αυτή τη δήλωση δεν την έκανε ούτε το αφεντικό της Motorola Mobility, Ντένις Γουντσάιτ, ούτε ο διευθυντής του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Samsung, Jong-Kyun Shin (και οι δύο εταιρείες χρησιμοποιούν Android).

Με δημοσίευσή του στο λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο Google+, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google, Έρικ Σμιντ, προτρέπει τους φίλους του να εγκαταλείψουν το iPhone και να μεταβούν σε κινητά με Android.

«Τα smartphone με Android έχουν καλύτερες οθόνες, είναι ταχύτερα και η διεπαφή με τον χρήστη διαισθητική», έγραψε ο Σμιντ, αναφερόμενος σε smartphone στην κατασκευή των οποίων συνέβαλε η Google, όπως στο Nexus 5 και το Droid Ultra της δική της Motorola αλλά και στο Samsung S4.

Ειδικότερα ο Mr Google περιγράφει τι πρέπει να κάνει ο χρήστης για να αποκτήσει τα app που χρησιμοποιούσε στο iPhone του, να μεταφέρει τις επαφές του μέσω συγχρονισμού με τον λογαριασμό Gmail, να μεταφέρει τις φωτογραφίες και την μουσική του στις υπηρεσίες της Google στο cloud.

Ο Σμιντ στο τέλος του μηνύματός του στρέφει τα βέλη του και στο Safari της Apple, γράφοντας: «Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε Chrome, όχι Safari. Eίναι πιο ασφαλής και καλύτερος browser, ποικιλοτρόπως».

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως η προτροπή του Σμιντ, από τη μία συγκέντρωσε περίπου 500 σχόλια, όμως κάποια από αυτά δεν ήταν και τόσο θετικά. Ορισμένοι ανέφεραν πως παρέλλειψε να αναφέρει τα προβλήματα της εναλλαγής.

protothema.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr