Άφαντοι οι υπεύθυνοι για την παρ’ολίγον τραγωδία στα Αρριανά – “Προξενικά” παιχνίδια με την υγεία της Μειονότητας

3 Αυγούστου 202212:18

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Την αρχική αγωνία για την έκβαση της υπόθεσης της μαζικής δηλητηρίασης στα Αρριανά, διαδέχεται ο θυμός και το αίτημα δικαίωσης των θυμάτων που απαιτούν την άμεση παρέμβαση της Ελληνικής Πολιτείας.

Να επισημάνουμε ότι η  Ελληνική Πολιτεία , απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι αντιδρά άμεσα χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς ενώ οι εκπρόσωποι του υγειονομικού κόσμου της Ροδόπης αλλά και της ΑΜΘ με αυταπάρνηση προσέφεραν κάθε δυνατή βοήθεια στους συνανθρώπους μας που υπέφεραν.

Να υπευνθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την Δκτή του ΓΝΚ “Σισμανόγλειο” κ. Μάγδα Γιαμουστάρη, το βράδυ της Κυριακής είχαμε την μαζική προσέλευση στο νοσηλευτικό ίδρυμα περί των 180 ατόμων προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση του συνόλου του προσωπικού για την περίθαλψη των ασθενών.

“Από τις 23:00 μέχρι τις 06:00 ήρθαν 90-100 ενήλικες, εκ των οποίων λόγω της μαζικής προσέλευσης κατεγράφησαν οι 30 που έλαβαν ορούς, ενώ ο ακριβής αριθμός των νοσούντων προκύπτει από τα φάρμακα που χορηγήθηκαν. Οι ενήλικες που δεν πήραν ορούς, αντιμετωπίσθηκαν με ενδομυϊκές ενέσεις, αντιεμετικά φάρμακα και γαστροπροστασία. Πάντως δεν νοσηλεύτηκε κανείς, ήταν όλοι στα ΤΕΠ κι εκεί τους διαχειρίζονταν. Εκτός από τους ενήλικες προσήλθαν και περίπου 80 παιδιά ηλικίας από επτά μηνών έως 15 ετών. Στα συνολικά 34 παιδιατρικά περιστατικά που πήραν ορούς ήταν ένα παιδάκι επτά μηνών καθώς κι ένα παιδάκι ενός έτους, τα υπόλοιπα πιο ελαφρά περιστατικά παρέμειναν υπό παρακολούθηση στη βραχεία νοσηλεία, σε φορεία στους χώρους του νοσοκομείου, έξι έκαναν εισαγωγή στην παιδιατρική, δύο ήταν τα σοβαρότερα και τέσσερα σε φιλοξενία, αλλά μέχρι τις 7:00 το πρωί είχαν βγει όλοι”, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από το ρεπορτάζ του Komotinipress προκύπτει ότι τουλάχιστον ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΑΤΟΜΑ (500) παρουσίασαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης με την πλειοψηφία αυτών να οικουρούν ακολουθώντας οδηγίες γιατρών.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΕΤ σε άμεση επικοινωνία με την κεντρική διοίκηση διερευνά όλες τις παραμέτρους με επιτόπια παρουσία, λήψη δειγμάτων και σύνταξη πορίσματος χωρίς να γνωρίζουμε εάν υπάρχει -μέχρι στιγμής- συνεργασία με τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης , τους κκ. Ριντβάν Αμέτ και Ιμπραήμ Σερήφ,κάτι που προκύπτει τόσο απο τις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και από τις επίσημες προαναγγελίες της εκδήλωσης.

Σε επικοινωνία που είχε το Komotinipress με τον Δήμο Αρριανών πληροφορηθήκαμε ότι “ο δήμος θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις του ΕΦΕΤ”

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήδη υπάρχουν αναφορές για το κατάστημα από το οποίο έγινε η προμήθεια του κρέατος, για την ταυτότητα του μάγειρα από γειτονικό χωριό της πρώην τοπικής κοινότητας Νέας Σάντας, για την αποθήκη όπου φυλασσόταν επί 10 και πλέον ώρες το μαγειρεμένο φαγητό κλπ. Επίσης υπάρχουν αναφορές για την παρέα των επισήμων που ΔΕΝ ΓΕΥΜΑΤΙΣΕ με τους πολίτες των Αρριανών αλλά σε υπαίθριο χώρο ψητοπωλείου στην περιοχή Αρριανών -Ιασίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ Κομοτηνής, σε μηνύσεις κατά του Δήμου Αρριανών προσανατολίζονται  οι κάτοικοι του Δήμου ενώ από την πλευρά της η Αντιπολίτευση στο Δήμο Αρριανών (Ερντέμ Χουσεΐν, φαρμακοποιός κι εγκάθετος του Προξενείου) θα καταθέσει ερωτήσεις, ζητώντας να διερευνηθούν η προέλευση του κρέατος που ήταν κοτόπουλο, καθώς και ο τρόπος μαγειρέματος και συντήρησης του φαγητού, που έφτανε τις 2.000 μερίδες.

Ο πυρήνας των εγκαθέτων του Προξενείου, όταν δεν απειλεί Έλληνες δημοσιογράφους και δεν κατηγορεί την Ελληνική Πολιτεία, μεριμνά ώστε να φιμώνεται κάθε διαφορετική φωνή εντός της Μειονότητας ενώ σύσσωμος ο ελεγχόμενος από το Προξενείο μειονοτικός “ανεξάρτητος” τύπος δεν κάνει σχεδόν καμία αναφορά στο θέμα. Εντύπωση προκαλεί και η σιωπή των λαλιστάτων δήθεν εκπροσώπων και παραγόντων της Μειονότητας που προφανώς έχουν πάρει εντολή να υποβαθμίσουν το όλο θέμα.

Η σιωπή, μάλιστα, και των κατ’επάγγελμα επιφανών υγειονομικών της Μειονότητας , εξοργίζει τους κατοίκους του Δήμου αλλά ανακαλεί και μνήμες από την πρώϊμη φάση της πανδημίας όταν περίμεναν οδηγίες από Άγκυρα, τις Μουφτείες κα τον Μουράτ Ομέρογλου που αναλόγως τις προωθούσαν. Όλοι θυμόμαστε τα παιχνίδια των τουρκοφρόνων στον Εχίνο και την στάση των εκπροσώπων του πολιτικού ισλάμ για τον Covid19.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η στάση του Μουράτ Ομέρογλου που βρήκε την ευκαιρία την στιγμή της κορύφωσης μιας υγειονομικής κρίσης να προχωρήσει σε εκβιασμούς , εκφοβισμούς και πολιτικές συμπλεύσεις και την αναδιάταξη ισορροπιών στον Δήμο Αρριανών, αδιαφορώντας για την υγεία μικρών παιδιών και αθώων πολιτών που έπεσαν θύμα αδιαφορίας και κερδοσκοπικών συμπεριφορών.

 

Το θέμα παρακολουθείται.

Γιατί σιωπούν οι “17” για την μαζική δηλητηρίαση στα Αρριανά; (video)

Αρθρογράφος